Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Nisan 2024 15:00

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER, ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit ve gazi çocukları ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Güler, şehit ve gazi çocukları ile bir araya geldi

Çocuklarla yakından ilgilenen, okul hayatlarıyla ilgili sorular soran Bakan Yaşar Güler daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Cumhuriyet’in kuruluşuna ilişkin sorular sordu.

Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da yer aldığı kabulde Bakan Yaşar Güler, çocuklara şu açıklamalrda bulundu:

“Kahraman Şehit ve Gazilerimizin emaneti, kıymetli evlatlarım hoş geldiniz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Siz kıymetli evlatlarımızı, bu anlamlı gün münasebetiyle Bakanlığımızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan bir asır önce ülkemizin bir kısmı işgal edilmişti. Ama kahraman atalarımız, bu zor zamanlarda Milli Mücadele’yi başlattı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu. İşte sizler için özel bir gün olan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de açıldığı gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımız, Meclis vasıtasıyla yürüttükleri Milli Mücadele sayesinde, vatanımızı işgalden kurtarıp Cumhuriyetimizi kurdular."

Geleceğin güvenceleri olduklarını ifade eden Bakan Güler, "Kıymetli Evlatlarım, Şehit ve gazilerimizin en kutsal emaneti ve canımızdan bir parça olan sizleri çok seviyoruz. Kocaman yüreğinizle, bugünün çocukları yarının büyükleri olarak; geleceğimizin teminatı, asil milletimizin en güzide bireylerisiniz. Devletimiz, siz değerli çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak, iyi şartlarda eğitim almanızı sağlamak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Çünkü sizler, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizsiniz. Milli Savunma Bakanlığı olarak bizler daima yanınızdayız." dedi.

ABONE OL