Dolar $
32.2
%0 0
Euro €
34.95
%-0.06 -0.02
Sterlin £
40.96
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4090.74
%0 0
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 29 Eylül 2023 02:38

MEZOPOTAMYA LEZZETLERİ 7 MİLA'DA

Tarihi Yarımada'da hem büyüleyici manzarası hem de Mezopotamya lezzetleri ile Innova Otel'in terasındaki 7 Mila İstanbul'un en yeni yüzlerinden biri… 7 Mila "Bereketli Hilal" topraklarının hikâyesinden ilham alınan bir konsepte sahip… 7 Mila restoran sahibi Selen Mağzalcıoğlu Güldoğan ata toprağı Mardin'in ve tüm Mezopotamya'nın geleneksel lezzetlerini günümüz mutfağı ile sihirli dokunuşları ile 7Mila'da buluşturuyor.

Mezopotamya lezzetleri 7 MİLA'da

7 Mila ismi tüm dünyada Harika kelimesinin 7 farklı dilde telaffuzu olan Mila’yı İstanbul’un 7 tepeli bir şehir olması ile barındırıyor. 7 rakamı da en restoran sahibi Selen Mağzalcıoğlu Güldoğan’ın şanslı rakamı olmasından geliyor.

Restoranın sahibi Selen Mağzalcıoğlu Güldoğan; Saint Benoit Fransız Lisesini bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünden başarıyla mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından mutfak sanatlarının zirvesi French Culinary Art’da da mesleğin inceliklerini öğrenerek kariyerine bir adım daha yaklaştı.Mesleğe profesyonel olarak New York’ta dünyaca bir ünlü pasta şefi Jacques Torres’in yanında başlayan Selen Mağzalcıoğlu  Güldoğan aynı zamanda üçüz erkek çocuklarını da sevgiyle büyüten bir anne…

7 Mila’da Mezopotamya mutfağının coğrafi işaretli ürünleri kullanılarak modern tabaklar hazırlanıyor. Hatay’ın yöresel bakliyatlarıyla ahtapot, Mezopotamya baharatlarıyla yapılan sos eşliğinde 8 saat taş fırında pişirilen dana yanağı, yine bu topraklardan yetişme hünnaptan hazırlanan, kazandibiyle dondurma ile masaya gelen tatlı tabağı, Telkari, Kibbe bu lezzetlerden bazıları… Çok daha fazlasını tadım menüsünde deneyimleyebilirsiniz.

Ayrıca 7 Mila’da tabaklar dahil özel olarak üretiliyor. 2 yıl boyunca seramik dersi alan Selen Mağzalcıoğlu Güldoğan, yemeklere göre tabak tasarladıklarını 7 Mila’da her şeyin özel olması gerektiğini vurguluyor.

7 Mila’nın gözlerinizi alamayacağınız manzarasına çok yakışan eksiksiz şarap kavı ve kokteyl menüsü de var. Bu menünün de ilham kaynağı, tıpkı yemekler gibi Mezopotamya’nın kadim şehirleri. Gün batımına karşı Mardin Midyat, Diyarbakır Sur, Şam Dimaşk gibi imza kokteylleri deneyebilirsiniz.

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren 7 Mila damağınızda da unutulmayacak tatlar bırakarak hafızalarınıza kazınacak…


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR