Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Sürdürülebilirlik Pazartesi 10 Haziran 2024 10:10

MEDİAMARKTSATURN CEO'SU DR KARSTEN WİLDBERGER: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DNA'MIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASI

MediaMarktSaturn'ün bağlı olduğu CECONOMY, 2032/33 mali yılına kadar, kendi ticari faaliyetlerindeki doğrudan ve dolaylı CO2 emisyonlarını yüzde 58,8, değer zincirinin bazı bölümlerindeki CO2 emisyonlarını ise yüzde 32,5 oranında azaltacak.

MediaMarktSaturn CEO'su Dr Karsten Wildberger: Sürdürülebilirlik DNA'mızın ayrılmaz bir parçası

MediaMarktSaturn’ün bağlı olduğu CECONOMY AG ("CECONOMY") için sürdürülebilirlik tartışmaya açık olmayan bir konu. Bu nedenle şirket, bağımsız Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından bilime dayalı ve iddialı olduğu teyit edilen iklim hedefleri belirledi. CECONOMY ve MediaMarktSaturn CEO’su Dr Karsten Wildberger: "Sürdürülebilirlik DNA'mızın ayrılmaz bir parçası ve buna göre değerlendirmek istiyoruz. Bu onay ile SBTi iddialı sürdürülebilirlik hedeflerimizi kabul etmiş oldu. Avrupa'nın en büyük elektronik perakendecisi olarak, iş uygulamalarımızı sürekli optimize ederek, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek ve çevre dostu ürün ve hizmetler için yenilikçi teknolojiler geliştirerek öncülük etmek ve emisyonların azaltılmasına belirleyici bir katkıda bulunmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

 

Bilime Dayalı Hedefler girişimi, şirketleri iklim bilimi ve Paris Anlaşması'nın hedefleriyle uyumlu emisyon azaltma hedefleri belirleme konusunda desteklemek amacıyla 2015 yılında hayata geçirildi. SBTi, şirketlerin kendi emisyon hedeflerini uzmanlardan oluşan bir ekip aracılığıyla bağımsız olarak değerlendirmelerini ve doğrulamalarını sağlıyor.

ABONE OL