Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.23
%0.01 0
Çeyrek Altın
4095.2
%0.01 0.53
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Çarşamba 08 Mayıs 2024 16:00

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANINI SEÇTİ

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 2024-2029 dönemi için başkanını seçti. MBB'nin yeni başkanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.

Marmara Belediyeler Birliği başkanını seçti

Marmara Belediyeler Birliği Meclis’i, 2024-2029 dönemi yönetimini seçti. İstanbul Beyoğlu’nda bir otelde düzenlenen MBB Meclis toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.

İmamoğlu, belediyelerin vatandaşların devletle kurduğu ilişkinin başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kamu hizmetlerine ve kamusal haklara erişimin en eski yoludur. Seçmen iradesinin, demokratik yollarla kamu idaresine doğrudan yansıdığı yerler, belediyelerdir. Dolayısıyla bir toplumda demokrasinin standardının ve kalitesinin en önemli göstergesi de yerel yönetimlerdir Yerel yönetimlerde nabız varsa, demokrasi canlıdır. Bu nedenle vatandaşın, her şeyden önce devletine ve devletin adaletine duyduğu güvenin en temel taşlarından biri olan belediyelerin iyi yönetilmesi, gerçekten çok ama çok önemlidir.”

“Marmara Bölgesi, Türkiye için çok önemlidir”

Türkiye Belediyeler Birliği ve bölge birliklerinin, bu dayanışma ağı için zemin oluşturma potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Marmara Bölgesi, Türkiye için çok önemlidir. Türkiye'nin batıdan doğuya açılan kapısıdır. Bölgede, özellikle yaşam kalitesinde yaşanan gelişmeyi doğuya doğru kaydırma, aktarma yeteneği bulunmaktadır. Bu yetenek, Marmara Bölgesi'ni Türkiye'nin gelişimi açısından da oldukça önemli bir noktaya koymaktadır.” dedi.

Başkan Bozbey, ise gelecek dönemin hem ekonomik kriz hem de birikmiş sorunların karmaşıklığı içinde geçeceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Çok zor bir dönemde, belediyeler olarak çok önemli görevler üstleneceğiz. Bu nedenle Türkiye Belediyeler Birliği de oldukça önemli bir misyon üstlenmek zorundadır. Tıpkı Marmara Belediyeler Birliği gibi Türkiye Belediyeler Birliği de adalet odaklı bir üslupla yönetilmelidir. Bunun için, öncelikle temsilde adaletin sağlanması gereklidir. Türkiye Belediyeler Birliği hem iktidar hem de muhalefetin birlikte temsil edilebildiği, kaynakların adil dağıtıldığı, iş birliği yapılan bir yapı haline gelmelidir.”

ABONE OL