SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Cumartesi 03 Ağustos 2024 02:10

MANGAL SEFALARINIZA LEZZET KATIN

Mangal sefalarında açık ara en çok tercih edilen marka olan Banvit'in* yenilenen mangallık soslu pirzola ve kanat ürünleri zengin baharat çeşnisi, yepyeni mangal sosu ve iştah açan görünümü ile şimdi çok daha lezzetli…

Mangal sefalarınıza lezzet katın

Aile ve arkadaşlarla bir araya gelmek veya sosyalleşmek amacıyla yaz aylarında tüketicilerin ilk tercih ettiği etkinliklerden birisi de mangal buluşmaları. Bu buluşmalarda yapılan mangal sefalarında ise tüketiciler tarafından açık ara en çok tercih edilen marka olan Banvit* bu keyifli sezonda mangalseverlere eşsiz bir lezzet deneyimi sunmak amacıyla mangallık soslu ürünlerini yeniledi. Banvit Soslu Kanat ve Banvit Soslu Pirzola ürünleri zengin baharat çeşnisi, yepyeni mangal sosu ve iştah açan görünümü ile şimdi çok daha lezzetli.

Mangal sefalarında sevilerek tüketilen yeni Soslu Kanat ve Pirzola’nın yanı sıra Banvit; Izgara Tava, Kalça Şiş, Izgara Kanat ve Şarküteri ürünlerini de tüketicilerinin beğenisine sunuyor.  Banvit Sucuk ve şarküteri dünyasına farklı bir tat getiren Tütsülenmiş Banvit Jumbo Sosis, mangal sefalarında eksik edilmemesi gereken diğer Banvit lezzetleri arasında. Alışılagelmiş sosislerden daha zengin bir tada sahip olan Tütsülenmiş Banvit Jumbo Sosis, sofralarında gurme lezzetlere yer vermek isteyen tüketicilerin de tercihi oluyor.

Mangalda en çok tavuk kanat ve tavuk pirzola tercih ediliyor

Banvit BRF’nin Ipsos Türkiye ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye’de mangal sefası yapanların en çok* %37’lik oranla tavuk kanat ve %21’lik oranla tavuk pirzola, tavuk şarküteri grubunda ise her 10 kişiden 7’sinin sucuk tercih ettiğini ortaya koydu.

Mangalın nerede yapılacağına ve hangi ürünün kullanılacağına kadınlar karar verirken, pişirme görevi de erkeklere düşüyor. Her ne kadar mangal en çok yaz (%87) ve ilkbahar (%64) aylarında yapılsa da araştırmaya katılan mangal tutkunlarının %32’si sonbaharda ve %17’si de kış aylarında mangal sefasından vazgeçmediklerini belirtiyorlar.

Araştırma sonuçlarına göre mangal yaparken menüde tavuk etinin tercih edilmesinde aile üyelerinin tümü tarafından sevilerek tüketilmesinin yanı sıra lezzetli bulunması, kolay pişmesi, kalabalık ailede tüketmeye uygun oluşu, mangalda pişen diğer yiyecekler ile uyumlu olması gibi nedenler sıralanıyor. Mangalın yanında ise biber, domates ve soğan / sarımsak en çok tercih edilen sebzeler olarak öne çıkıyor.

Banvit mangalda da açık ara en çok tercih edilen marka

Türkiye’deki tavuk ürünleri kategorisinin %51’lik oranla en çok tercih edilen markası Banvit**, mangalseverlerin de en çok tercih ettiği marka olarak sektöründeki liderliğini pekiştiriyor. Banvit %28’lik oranla, bir kez daha, mangalda tavuk yaparken tüketicilerin en çok tercih ettiği marka olarak öne çıkıyor. Banvit, kendisine en yakın rakibinin yaklaşık 2 katı kadar bir tercih edilme oranına sahip. Yapılan araştırma mangal yaparken tavuk ürünlerinde en çok Banvit markasının tercih edilmesindeki ana motivasyonun ise “güvenilir, bilindik ve lezzetli bir marka olması” olduğunu da ortaya koyuyor.