Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4098.85
%0.1 4.15
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Çarşamba 08 Mayıs 2024 18:00

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KADINLARA YÖNELİK KURSLARI DEVAM EDİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı 13 Semt Konağı ve Eğitim Merkezi'nde yıl boyunca farklı branşlarda İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile koordineli olarak kültür-sanat, el sanatları ve meslek edindirme kursları veriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik kursları devam ediyor

Tecde Eğitim Merkezi’ndeki Kağıt Rölyef Kursu ile (üçboyutlu işleme) kadınlar, hem eğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Tecde Eğitim Merkezi kurs çalışmaları hakkında bilgi veren Rölyef Kursu Öğretmeni Zeliha Çağdaş, Büyükşehir Belediyesi’ne eğitim merkezlerinde kadınlara verilen imkan ve sağlanan ortamdan dolayı teşekkür etti.

Çağdaş, “Bu bölümde kâğıtları kabartma değil, çökertme sanatı ile işliyoruz. Aldığımız kağıtları kendimiz keserek, kabartıyoruz ve çökerterek yeniden bir sanat ortaya çıkartıyoruz. 3 boyutlu bir çalışma ortaya çıkartıyoruz. Kağıtlarımızı yapılacak resmin boyutuna göre çıkartıyoruz. Kağıt Rölyef kursuna ilgi çok. Burada hem dertleşiyoruz hem iş yapıyoruz.” dedi.

ABONE OL