Dolar $
32.4
%-0.22 -0.07
Euro €
34.73
%0 0
Sterlin £
40.67
%0.12 0.05
Çeyrek Altın
3940.39
%-1.13 -44.47
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazartesi 18 Aralık 2023 13:41

MAHABHARATA ATEŞ

Yazar: Serra Sağra

Mahabharata Ateş

Dünya genelindeki en büyük yoga okulu olan YogaKioo Türkiye’nin kurucularından biri olan Serra Sağra, eski felsefik yazıtlar dili olan Sanskrit üzerine Hindistan’da yoğun bir eğitim aldı ve yoganın temel metinleri üzerine uzun süre çalıştı.

1,8 milyon kelimeden ve 18 kitaptan oluşan Mahabharata Destanı; yaradılış, elementler, ölüm, alemler, erdem gibi insanın kendi var oluşuna dair merak ettiği bütün konulara cevap getiriyor. Destan, okuyucuya derin bilgiler verirken aynı zamanda yol gösteriyor. Felsefik açıdan sonsuz bir kıymete sahip olan Mahabharata Destan’ı, Serra Sağra’nın kaleminden, günümüzde yeniden can buldu.  

 

Yoga Öğretisi Işığında Dört Kitaplık Seri

Ardan binlerce yıl geçmesine rağmen Mahabharata Destanı’nın insanların hikayesine ışık tuttuğunu söyleyen Serra Sağra, destanın daha fazla insan tarafından duyulmasını istediğini belirtiyor. Mahabharata Destanı binlerce yıldır anlattıklarıyla insana hiç durmadan yol göstermeye devam ediyor.  Destan, insan hayatına ve var oluşuna dair akla gelebilecek her konuyu içermesinin yansıra kahramanlarının içinden geçtikleri olaylarla okura kendi hayatının bir aynası oluyor. 

 

Mahabharata Destan’ı okunması ve anlaşılması kolay bir destan değil. İnsanların hayat yolculuklarında önemli olan konuları doğru şekilde anlatmak istedim ifadelerini kullanan Serra Sağra, bu zamansız eserin daha fazla kişiye ulaşması ve destanın içerdiği bilgilerin daha anlaşılır olması amacıyla, destanı dört kitaplık bir seri halinde yazmaya başladı. Serinin ilk iki kitabı; Mahabharata Ateş ve Mahabharata Toprak kitaplarını okuyucuyla buluşturdu. 

 

Serra Sağra’nın kaleminden çıkan Mahabharata Ateş ve Mahabharata Toprak kitapları Mahabharata Destanı’nın bir tercümesi değil, destanın ana hikâyesini ve destanda işlenen konuları çok önemli yönleriyle aktaran bir kaynak sunan, destanı daha anlaşılır kılan özgün eserler olma özelliği taşıyor.

 

Mahabharata Ateş  

Kitaplar yalınızca Mahabharata Destan’ı üzerine yaptığım çalışmalardan ibaret değil geçtiğim tüm deneyimlerin toplamından oluşuyor diyen Serra Sağra, “satır aralarında kendi yolculuğumun tüm renklerini barındıran benim hikâyem” şeklinde ifade ediyor. 

Serra Sağra, destanda yer alan hikayelerin içinde, okuyucuların yolculuğunda araya duraklar koyarak eşlik ediyor. Hayatı başlatan ateş elementi Mahabharata Destanı’nı konu olan kitap serisinin de başlatan element oldu. Mahabharata Ateş kitabı; Mahabharata Destanı’nın konusu, yaşandığı zaman, yazarı Rişi (Ermiş) Vyasa’yı, destanda okuyucunun karşısına çıkan doğaüstü güçlere sahip varlıkları ve Büyük Bharata Krallığı’ndan bahsederek başlıyor.   

 

Mahabharata Ateş; yaradılış, Hindistan’daki Dört Varna, Karma ve Dharma, Beş İndra ve Şiva, Krişna ve daha birçok başlıkla Mahabharata Destanı’nın ana hikâyesi ve destanda işlenen konular yer alıyor. Serra Sağra’nın ustaca dokunuşları ve kalemindeki güç sayesinde Mahabharata Destanı, Mahabharata Ateş kitabında okuyucular bu destanın güçlü mesajlarını hissettirecek bir yolculuğa çıkarıyor.


ABONE OL