Dolar $
32.52
%0.02 0
Euro €
34.86
%0.61 0.21
Sterlin £
40.55
%0.96 0.38
Çeyrek Altın
3974.98
%0.23 8.99
SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 22 Temmuz 2021 08:40

MACAN TÜKETİCİYE PORSCHE SATIN ALDIRDI

Kompakt SUV pazarına spor otomobil performansını getiren Porcshe Macan, yeni nesliyle çok daha iddialı. Marka, Macan satın alan tüketicilerin yaklaşık yüzde 80'inin ilk kez bir Porsche satın aldığını belirtiyor

Macan tüketiciye  Porsche satın aldırdı

Alman lüks spor otomobil üreticisi Porsche, kompakt SUV modeli Macan’ı yeniledi ve Türkiye’de siparişe açtı. SUV pazarına giriş yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken marka, beklentilerin de üzerinde bir başarı yakalamayı başardı. 

GTS artık 380 beygir 

Markanın en çok satan modeli haline gelen Cayenne ile yetinmeyen marka, kompakt SUV pazarı için de Macan’ı geliştirdi. Bu hamleyle marka, rakiplerinin geç kaldığı bu yarışta pastanın en büyük payını cebine koymayı başardı. 2014 senesindeki ilk lansmanından bu yana tüm dünyada 600 bin adet satılan Macan, Porsche için özel bir misyona sahip: Macan alan müşterilerin yaklaşık yüzde 80’i ilk defa Porsche satın alıyor. Bunun yanı sıra, Macan satın alan kadın sayısı son yıllarda düzenli biçimde artış gösterdi ve tüm Porsche modelleri arasında en yüksek seviyeye ulaştı. Marka, bir önceki nesline göre daha üstün performansa, daha keskin hatlara sahip bir tasarıma ve yeni bir işletim konseptine sahip yeni Macan modelini 3 farklı versiyon ile pazara sunuyor. Macan GTS modelinin 2.9 litrelik V6 çift turbo motoru artık 440 beygir güç üretiyor, yani bir önceki nesline kıyasla 60 beygirlik bir performans artışı sergiliyor. Model, Sport Chrono paketi ile Porsche GTS modellerine özgü yüksek performans kapsamında 272 km/s’lik azami hıza sahip olup 0-100 km/s ivmelenmesini 4,3 saniyede tamamlıyor. Macan S, 380 beygir ile eski nesline kıyasla 26 beygir daha fazla güç üreten 2.9 litrelik bir V6 çift turbo motora sahip. Bu özellik aracın 4,6 saniye içerisinde durur halden 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor ve bu esnada 259 km/s’e kadar hızlanmasına imkan tanıyor. 265 beygirlik yeni geliştirilmiş, turbo beslemeli 4 silindirli motor, Macan dünyasına girişi temsil ediyor. Bu yeni motor, standart 0-100 km/s hızlanmayı 6,2 saniyede gerçekleştiriyor ve 232 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor.  Tüm motorlar 7 ileri Porsche çift kavramalı şanzımana (PDK) ve Porsche aktif dört tekerlekten çekiş sistemine (Porsche Traction Management - PTM) sahip. Yeni Macan GTS modelinde standart olarak sunulan ve gövdeyi 10 milimetre kadar alçaltan spor havalı süspansiyon, eski nesline kıyasla ön aksta yüzde 10 oranında daha sert ve arka aksta yüzde 15 oranında daha sıkı olması ile avantaj sağlıyor.

Dokunmatik orta konsol

Yeni Macan, modern ve şık biçimde tasarlanmış orta konsolu ile ciddi oranda geliştirilmiş bir iç tasarım sunuyor. Düğmeler yerine dokunmatik yüzeyleri kullanan yeni işletim konsepti kokpite düzen getiriyor. Açık biçimde düzenlenmiş kontrol modülünün ortasında yeni ve daha kısa olan vites bulunuyor.  

Macan sahiplerinin %67’si kadın

Macan’ın en çok talep gördüğü pazar olan Çin’deki alıcıların neredeyse yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. Porsche Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, “Türkiye’deki kadın kullanıcı oranlarına bakıldığında durum çok farklı değil. Sözkonusu konfor olduğunda da Macan iddiasını devam ettiriyor; 2020 yılında gerçekleşen bireysel Porsche satışlarına baktığımızda kadın kullanıcı oranı yüzde 34 iken model bazlı olarak bakıldığında Macan yüzde 67’lik bir orana sahip ve kadınlar tarafından en çok tercih edilen Porsche modeli olarak birinci sırada yer alıyor” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR