Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 01 Şubat 2024 00:43

LOJİSTİK SEKTÖRÜ ÇOK GÜÇLÜ POTANSİYELE SAHİP

Gıda, perakende, endüstriyel alanlar, kırtasiye, inşaat, elektrik elektronik malzemesi gibi farklı sektörlerdeki iş ortaklarına 20 çözümler sunan Akca Lojistik, 2024 yılında yeni yatırımlar yaparak Türkiye'deki ağını genişletmeyi hedefliyor.

Lojistik sektörü çok güçlü potansiyele sahip

Geride bıraktığımız yılı değerlendiren Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “2023 yılı maalesef deprem felaketiyle başladı. Akabinde girdiğimiz seçim süreci ve seçim sonrası alınan ekonomik tedbirler piyasalar açısından 2023’ün zor bir yıl olmasına sebebiyet verdi. Lojistik sektörü açısından bakacak olursak sektörümüz genel ekonomik büyümenin önünde bir trend çizmeye devam etti. Biz de Akca Lojistik olarak 2023’ü başarıyla kapattık.” dedi. 

Türkiye içinde birçok farklı sektöre depolama, nakliye ve mikro dağıtım hizmetleri verdiklerini belirten Enes Akça, “Gıda ve perakende lojistiğini çok önemli görüyoruz. Türkiye’de gıda lojistiğinde iklimlendirilmiş alanlara ve iklimlendirilmiş taşımaya fazlasıyla ihtiyaç var. Burada büyük bir arz eksikliği mevcut. Hijyen koşullarının sağlanması, soğuk zincirin bozulmadan gıdanın son kullanıcıya ulaşması kritik önemde. Bunun için biz 2023 yılında depolama kapasitesi adına bir yatırım yaptık. 2023 yılında soğuk depomuzu, iklimlendirilmiş alanlarımızı arttırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Bunun dışında portföyümüze yeni sektörlerden yeni müşteriler ekledik.” değerlendirmesini yaptı. 

Rekabette farklılaşmak ve lojistik sektörüne özel dijital çözümler üretmek amacıyla Akca Teknoloji’yi kurduklarını söyleyen Enes Akça, tüm sektörlerde olduğu gibi yazılımın depolama ve nakliye tarafında takip, izlenebilirlik, raporlama gibi önemli konularda büyük kolaylıklar sağladığını, farklı sektörlerle çalıştıkları için teknoloji yatırımının gelişime büyük katkı sağladığını vurguladı.


ABONE OL