Dolar $
32.38
%-0.29 -0.09
Euro €
34.67
%-0.16 -0.05
Sterlin £
40.68
%0.14 0.05
Çeyrek Altın
3941.75
%-1.1 -43.13
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazar 10 Aralık 2023 19:46

LETAFETSİZ AMA EVLADİYELİK ÖĞÜTLER

Yazar: Müge Ceyhan Ötüken Yayınları

Letafetsiz Ama Evladiyelik Öğütler

İlk öykü kitabı Letafetsiz Ama Evladiyelik Öğütler ile okurlarıyla buluşan Müge Ceyhan, okurları öykülerinde gerçekçi bir yolculuğa çıkarıyor. “Masalsı yapmacık süslemeler benim kalemimde eğreti duruyor. Ne kadar gerçek duyguları çizersem o kadar güçlü bir metin ortaya koyduğumu hissediyorum” diyen yazar Müge Ceyhan, olay örgülerini ve yaşanmışlıklarını öykülerinde konu alıyor. 

Tablolarının hikayelerini yazdığını ve çocukluk anılarının hikayelerini beslediğini söyleyen Ceyhan, ressam kimliği ve öykücü kimliğini bir arada sunuyor. Yazarın; çocukluğunda yaşadığı semtler, hüzünler, sevinçler, benzerlikler ve farklılıklar hikayelerini besledi. Kusursuzluktan çok uzak, hatalarla dolu fakat gerçek hislerle bezeli olan hikayeler okuyuculara kendi hayatlarından kesitler sunuyor.

 “Yaşadığım semtlerden, Rum ve Ermeni komşularımızdan, ayrım nedir bilmeden birlikte büyüdüğüm arkadaşlarımdan, Noel, Ramazan sofralarından çıkmış tüm cümleler aslında. Onları hüzünlerle, sevinçlerle besleyip hikayeleştirdim. Bence renkler zaten vardı, bana yalnızca onları tuvale yerleştirmek kalmıştı” şeklinde konuşan Müge Ceyhan, Mario Levi’den aldığı dersler sayesinde öykülerinin yerini bulduğunu söylüyor. En sevdiği öykülerinden birinin “Masa Örtüsü” olduğunu söyleyen yazar, kitapta yer alan bu kısacık hikâyenin boyundan büyük duygular taşıdığından bahsediyor. 


ABONE OL