Dolar $
32.34
%-0.41 -0.13
Euro €
34.73
%0 0
Sterlin £
40.52
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
3971.35
%-0.35 -13.88
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazar 13 Ağustos 2023 16:14

KUZEYE

Yazar: Xu Zechen Lotus Yayınları

Kuzeye

Çinli ünlü yazar Xu Zechen tarafından kaleme alınan Kuzeye romanı Türk edebiyatına kazandırıldı. Kitap, Beijing Publishing Grup ve Türk Çin Kültür Derneği’nin işbirliği ile Türkçe’ye çevrildi. Romanın çevirisini Dong Fangyuan ve Li Yahui gerçekleştirdi. Kitabın editörlüğünü ise Dilruba Karakaş ve Ekin Yeşeren yaptı. “Kuzeye” Derneğe ait olan Lotus Yayınları tarafından yayımlandı.

Çin’in En İyi Edebiyat Kitabı Ödülü

Kuzeye kitabı, Onuncu Maodun Edebiyat Ödülü ve 2018'de Çin’in En İyi Edebiyat Kitabı Ödülü’ne layık görüldü. Birçok dile çevrilen kitabın Türkçe’ye tercüme edilmesi Türk edebiyat dünyasında da ilgi uyandırdı.

Ondan Fazla Dile Tercüme Edildi

Xu Zechen tarafından kaleme alınan ünlü eser Almanca, İngilizce, Japonca, Korece, İtalyanca, Moğolca, Hollandaca, Rusça, Arapça, İspanyolca ve Türkçe dahil olmak üzere ondan fazla dile tercüme edildi.

Bir Nehrin ve Ulusun Gizli Tarihi

Tarihi büyük Çin kanalının yan kollarında sular çekildikten sonra toprak altında kalan sayısız kalıntı aynı zamanda tarihin karanlık yüzünde kalan olayları da içinde saklıyor. Kitap, bir İtalyan askerin ailesine yazdığı duygu dolu mektuplarla başlıyor. Tarihin bir dönemine ışık tutan bu mektuplar ünlü yazara bu sürükleyici romanı yazmasında ilham kaynağı oluyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR