Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 21 Kasım 2023 02:40

KURUMSAL DÜNYANIN DİJİTAL GÜVENLİĞİ

Günümüzde dijitalleşme ile birlikte siber güvenlik, bireylerden büyük kuruluşlara kadar herkes için kritik bir önem taşımaya başladı.

Kurumsal dünyanın dijital güvenliği

Özellikle KOBİ’lerin çoğunluğu, dijital sistemlerinin uça uca güvenliğini sağlayacak iş gücüne ve teknolojiye sahip olmadığı için siber saldırılar, veri sızıntıları ve çeşitli dijital problemler yaşayabiliyor. Bu saldırılar sonrasında da maddi ve manevi kayba uğruyor, hatta iflas gibi durumlarla karşılaşabiliyorlar. 

Bu noktada siber güvenlik önlemlerine yatırım yapmak ve bilinçli bir şekilde bu alanda hareket etmek, kişisel ve kurumsal güvenliği sağlamak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Her ölçekten işletmeye siber güvenlik ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiren Timus Siber Güvenlik, siber tehditlere karşı güvenliği sağlamak adına alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Siber güvenliğin birçok farklı boyutta ele alınması gereken bir kavram olduğunu söyleyen Timus Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “İlk olarak, bireylerin günlük dijital alışkanlıklarında dikkatli olmaları ve temel güvenlik önlemlerini almaları büyük önem taşıyor. Güçlü şifreler kullanmak, güvenilir anti-virüs programlarına sahip olmak, güncel yazılımları kullanmak gibi temel adımlar, kişisel siber güvenliği sağlamak için atılması gereken temel adımlar arasında yer alıyor. Kurumsal düzeyde ise büyük şirketlerin ve kuruluşların siber güvenliği sağlamak adına stratejik önlemler almaları gerekiyor. Güvenlik politikalarının oluşturulması, çalışanlara düzenli eğitimler verilmesi, güvenlik duvarlarının güçlendirilmesi gibi adımlar, kurumsal dünyanın dijital güvenliğini artırmak adına hayati öneme sahip” dedi. Siber güvenliğin özellikle şirketler için iş operasyonlarını koruma, müşteri güvenini sağlama ve veri güvenliğini temin etme açısından kritik bir önem taşıdığına değinen Artuğ Tikiç, “Son dönemde fidye yazılımları, kötü amaçlı yazılımlar, tedarik zinciri ve kurumsal e-postalara yönelik saldırılar önemli ölçüde artış gösterdi. Bunun yanında finans ve ödeme gibi kritik iş süreçlerinde dijital platformların kullanımı, her ölçekten işletmeyi kötü niyetli kişilerin hedefi haline getirdi. Dijital verilerin güvenliğini sağlamak hayati önem taşıyor. IDS/IPS (Saldırı Tespit/Engelleme Sistemi), Web Filtreleme, Uygulama Filtreleme, Hotspot, VPN, 5651 Log Yönetimi gibi özellikleri tek bir platformda sunan Berqnet Firewall cihazlarımız siber saldırılara karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturuyor” ifadelerini kullandı.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR