Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Kripto Para Pazar 02 Temmuz 2023 13:47

KURUMLARIN PAZARA GİRİŞİNİ HIZLANDIRACAK

Kripto para piyasalarındaki yatırımcılar kripto türev ürünlerin geliştirilmesiyle birlikte farklı trade fırsatlarına ulaşabiliyor. Uzmanlar, yeni türev ürünlerinin geliştirilmesiyle birlikte piyasaya girişlerin hızlanabileceğini değerlendiriyor. Global kripto para borsası BitMEX'in CEO'su Stephan Lutz, türev ürünlerin piyasaların geleceğindeki rolüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kurumların pazara girişini hızlandıracak

Kripto para piyasalarının gelişim süreci devam ederken, dünya genelindeki birçok yatırımcı da alandaki yeni uygulamaları takip ediyor. Özellikle borsalar tarafından kullanıcılara sunulan yenilikler ilgiyle takip ediliyor. Peki kripto ekosisteminde türev ürünlerin geliştirmesi ne gibi değişikliklere neden olabilir? Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BitMEX CEO’su Stephan Lutz türev ürünlerin geliştirilmesinin muhtemel etkilerine dair görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

 

“Kripto para piyasaları devrimsel nitelikleri ve yenilikçi yapısıyla kurulduğu günden bu yana önemli değişimlere kapı aralıyor, dünya genelindeki yatırımcılara yeni bakış açıları sunuyor. Bu konu özelinde değerlendirme yapmak gerekirse, kripto türev ürünlerin geliştirilmesi de ekosistem adına önemli değişimlere neden olabilir. 

 

Kripto türev ürünleri, sektörü hareketlendirebilir

 

İlerleyen süreçte, yalnızca bireysel yatırımcıların değil kurumsal yapıların da pazara giriş süreçlerini hızlandırma potansiyeli taşıyan kripto türev ürünler; risk aracının ötesinde güvence aracı da olabilir. Bu durum özellikle kurumsal yapıların pazara girişini teşvik eden öncü bir rol oynayabilir. Türevler yoluyla kripto satın alma, satış yapma, hedging gibi fırsatlar gelecekte bu ürünlerin kullanımını daha da yaygınlaştırabilir. 

 

Kripto türev ürünler, kurumlar için katma değer yaratabilir

 

Kripto türev ürünleri, her türden kurumsal yatırımcıya risk yönetimi yapabilecekleri araçlar sağlıyor. Kurumlar, bu ürünlerin getirilerinden faydalanarak fiyat dalgalanmalarına ve muhtemel kayıplara karşı kendilerini koruyabilir. Buradan elde edinilecek avantajlar; risk yönetimi kabiliyeti ve sıkı bilanço uyumluluğunun yanı sıra risk yönetimine ihtiyaç duyan kurumlar için katma değer yaratabilir.

 

Bununla birlikte, türev ürünlerin bilinirliğinin artması kripto para piyasasındaki likiditeyi de artırabilir. Kurumlar, büyük miktarlardaki alım satımları etkin biçimde yürütmek adına yüksek likiditeye ihtiyaç duyarken, türev ürünler sayesinde daha geniş bir likidite havuzuna erişebilirler. Böylesi bir senaryoda, iyileştirilmiş likidite ortamı daha büyük alım satımlara ve daha verimli piyasaya giriş çıkışlarına olanak tanıdığı için daha fazla kurumsal katılımcının ilgisini de çekebilir. Bu doğrultuda kripto türev ürünlerin gelecekte daha görünür olmasını bekleyebiliriz.

 

BitMEX’in faaliyet stili

 

BitMEX olarak, merkeziyetsizleşmeyi destekleyen traderlar ve kripto borsası için merkezi bir modelin değerine tanıklık ederken, yaklaşık on yıldır sektörün ön saflarında yer alıyoruz. Geliştirdiğimiz anlayış doğrultusundaki faaliyet stilimiz, yatırımcıların yüksek kaliteli, hızlı yanıt veren ve kişiselleştirilmiş hizmetlere erişmelerini; ayrıca fonların güvende olduğunu ve kazanan pozisyonların mümkün olduğunca (sigorta fonu tarafından) korunduğunu bilerek trade yapabilmelerine olanak sağlıyor.

 

2014’ten bu yana, sektördeki en büyük kurallara dayalı sigorta fonuna sahip, ciddi sorunların yaşandığı birçok dönemin üstesinden gelen bir hizmet sağlayıcısı olarak, önceliğimiz her zaman ayrımcı olmayan bir temelde toplum yararını gözeten bir platform olarak anılmak.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR