Dolar $
32.26
%0.02 0
Euro €
34.74
%-0.01 -0
Sterlin £
40.47
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3931.6
%0.12 4.73
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Cuma 21 Nisan 2023 17:12

KURTULUŞTAN KURULUŞA CUMHURİYET

Yazar: Sinan Meydan İnkılap Kitabevi

Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken; düşman işgalinden kurtuluşundan ve yeni devletin kuruluşuna kadar süreci ele alan; “Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet” kitabı, okur için geleceğe dönük pek çok ipucu sunmasıyla öne plana çıkıyor. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve bilim temelli felsefesini irdeleyen Sinan Meydan, yeni yüzyılın eşiğinde mevcut sorunlara çözüm sunabilecek pek çok tarihi referansı kitabında bir araya getiriyor. Düşman işgali ile geçen milli mücadeleyle dolu yılları ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini anlatan Meydan,  okuyucuyu geçmişin ve bugünün arasında tarih dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki en büyük şansının, birinci yüzyıldaki olağanüstü tecrübe olduğunu satırlarında işleyen Sinan Meydan, bu tecrübeden yararlanmak ve ders almak için Kurtuluş Savaşını konu alırken diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin devrim süreçlerini irdeleyerek, hâlâ sürmekte olan “karşı devrim” sürecini de somut verileriyle kitabında ortaya koyuyor.

İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan “Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet” kitabı ilk yüzyıldaki doğrular kadar yanlışları da ortaya koyarak, dünün, bugünün ve yarının hikâyesini tek potada eriten bir okuma vaat ediyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR