Kurban Bayramında yumuşacık lokum gibi et pişirme tekniği oldukça önemlidir. Bununla birlikte pişirme süresini yapacağınız et yemeğine göre iyi ayarlamanızda yarar vardır.
Ünlü Karaf Et ve kebap restaurant sahibi Fethi Argun, bu konuda önemli önerilerde bulunuyor.
-Etin aşırı pişmesi sağlık açısından zararlıdır.
-İlk başta tencereyi ısıtmakla işe başlayabilirsiniz. Etin kendi yağlarını tencereye aktarabilirsiniz. Daha sonra da eti ekleyebilirsiniz.
-Pişirmeye başladıktan sonra içerisine soğan, sarımsak, havuç ve biber gibi sebzeler katabilirsiniz. Bu sebzeler etin lezzetini ikiye katlamanızı sağlayacaktır. Tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Ancak en çok soğan ve sarımsak ile lezzetli olmaktadır.
-Baharatı ve tuzu eğer eti tamamen pişirdikten sonra eklerseniz, etkili bir tadı olmayacaktır. Baharatları önden eklemek de yanmasına neden olur. Bu nedenle pişmeye yakın ekleyerek etkili bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca içerisine çok tuz eklememelisiniz. Fazla tuz etin sertleşmesine neden olabilir.
-Eti delerek pişirirseniz etin proteinlerinin azalmasına ve sert olmasına neden olursunuz.