Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Madencilik Pazar 14 Ocak 2024 20:19

KOZA MADEN FAALİYETİNE DEVAM EDECEK

Gümüşhane'de faaliyet gösteren Koza Mastra Altın Madeni için nihai karar verildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, yaptığı açıklamada, Koza Altın İşletmesinin faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

Koza Maden faaliyetine devam edecek

Açık ocak projesinin hayata geçirilmesi için geçtiğimiz aylarda Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve ÇED süreci başlatılmıştı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ise Koza Altın İşletmesinin yaptığı ÇED başvurusu reddetmişti. Kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Koza Altın İşletmelerinde Şubat  ayı itibariyle ise çalışmaların tamamen durdurulacağı açıklanmıştı.

Erdoğdu, Gümüşhane’de ki maden işletmelerinde yaşanan sorunları Cumhurbaşkanına ilettiklerini söyleyerek, Koza Madeninin kapanmayacağını ve işletmenin yeni maden sahalarında arama faaliyetlerini sürdüreceğini dile getirdi.

Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla yakından ilgilendiğini kaydederek, “Bugün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından geri dönüş yapıldı. İlimizin istihdam ve ekonomisine önemli katkısı bulunan Koza Madeni ile ilgili kapanmanın söz konusu olmayacağı ve faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi” dedi.

Koza Altın’ın yeni maden sahalarında arama faaliyetlerini sürdüreceğini aktaran Erdoğdu, “Biz bu bölgede çok daha büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. İnşallah bütün o potansiyelin hem il hem de ülke ekonomimize kazandırılmasını istiyoruz. Madencilik sektörü Gümüşhane’nin istihdamına ve ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Bu firmalar birçok vatandaşımızın ekmek kapısı oldu. Yüzlerce aile geçimini madencilik sektöründen sağlıyor. Biz insanlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. İnsanımızın derdine, sıkıntısına, talebine kulak veriyorsunuz, vermeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen talebi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Çözümü konusunda talimat verdi. Yeni maden sahalarının açılmasıyla bölgedeki istihdam sayısının da hızla artacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR