Dolar $
32.56
%0.12 0.04
Euro €
34.96
%-0.12 -0.04
Sterlin £
40.76
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
3995.76
%0.09 3.5
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 14 Mayıs 2021 02:24

'KOVİD'İN, ŞİRKETLERDEKİ ETKİSİ 1 YIL DAHA SÜREBİLİR

Dünyanın farklı bölgelerindeki şirketlerin KOVID-19 salgınının getirdiği etkilere karşı gösterdiği yaklaşımları analiz eden Aon KOVID-19 Risk Yönetimi ve Sigorta Anketi raporuna göre şirketlerin yarısından fazlası KOVID-19 etkilerinin bir yılı aşkın süre devam edebileceği görüşünde.

'Kovid'in, şirketlerdeki  etkisi 1 yıl daha sürebilir

Risk, emeklilik ve sağlık konularında profesyonel hizmetler sunan Aon, yayınladığı “KOVID-19 Risk Yönetimi ve Sigorta Anketi” raporunda şirketlerin pandemi krizinden nasıl etkinlendiğini ve pandemi sonrası döneme dair hangi önlemleri aldıklarını inceledi. 41 ülkeden 500 katılımcının görüşlerine ışık tutan anket, geleneksel nitelikli birtakım iş  modelleri ve risk yönetim yaklaşımlarının şirketleri kriz karşısında hassas duruma getirdiğini ortaya koyuyor.

“Tepki göster ve yanıt ver”

Pandeminin çoklu dalgaları ve aşı dağıtımındaki istikrarsızlıkların, şirketlerin pandeminin ilk döneminin etkisini atlatmaya çalışan şirketler için bir zorluk oluşturmaya devam ettiği bilgisine yer veren anket raporunda, kurumların yüzde 20’sinin pandeminin ilk altı aylık sürecinde “tepki göster ve yanıt ver” sürecinde kalmaya devam ettiği belirtiliyor. Şirketlerin yüzde 31’i pandemi başladığında pandemi risklerine yönelik bir plana sahip olmadıklarını belirtirken, pandemi sonucunda şirketlerinin büyüdüğünü düşünen katılımcıların oranı yalnızca yüzde 7 olarak ölçülüyor. Şirketlerin yarısından fazlası ise KOVID-19’un bir yılı aşan süre boyunca işlerini etkilemeye devam etmesini beklediklerini ifade ediyor.

Risk yönetimine bağımlı olunacak   

Risk yönetim yaklaşımlarının kurumların dayanıklılığı üzerindeki etkilerine ilişkin verilerin de paylaşıldığı raporda şirketlerin çoğunluğunun yaşanabilecek bir sonraki darbeye bir miktar hazırlıklı olduğu ortaya konulurken, KOVID-19 krizinden toparlanma sürecinin çok boyutlu olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Şirketlerin yalnızca üçte biri mevcut risk kurumsal risk yönetimi programlarının pandeminin etkisi ile baş etmek için yeterli olduğuna inanırken, yüzde 79’u gelecekte performans dalgalanmasını azaltmak için risk yönetimi yaklaşımlarına daha fazla bağımlı olacaklarını ifade ediyor. Ankete katılan kurum temsilcilerinin yüzde 65’i ise yeni risk finanslama ve/veya teminat çözümlerini değerlendireceklerini belirtiyor.



ABONE OL