Dolar $
33.03
%-0.15 -0.05
Euro €
35.95
%-0.57 -0.2
Sterlin £
42.67
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4180.89
%-1.92 -80.71
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Giyim ve tekstil Çarşamba 17 Temmuz 2024 12:48

KOTON, MACARİSTAN'DA 8 MAĞAZA AÇACAK

Koton, yeni pazarlara girmeyi ve mevcut pazarları genişletmeyi içeren küresel büyüme stratejisi doğrultusunda, Macaristan'ın önde gelen gayrimenkul yatırım fonları yönetim şirketi Adventum Group iş birliğiyle sekiz mağaza açmaya hazırlanıyor. 2024 yılının son çeyreğinden itibaren açılması planlanan mağazaların imza töreni İstanbul'da gerçekleşti. Törene, Koton CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu ve Adventum Group'un Kurucu Ortağı ve Shopper Park Plus Plc. Yönetim Kurulu Başkanı Kristóf Bárány katıldı. Resmi imza törenine Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu Maslahatgüzarı Carmen Csernelházi de katılım gösterdi. Koton, orta vadede başta yurt dışında olmak üzere 130 ila 150 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Koton, Macaristan'da 8 mağaza açacak

Türkiye'nin lider moda markası Koton, büyüme yolculuğunda global ağına bir ülkeyi daha ekledi. Marka, bu yılın son çeyreğinden başlayarak 2025 yılı sonuna kadar Macaristan'da sekiz mağaza açmaya hazırlanıyor. Tüm mağazalar, üçü başkent Budapeşte'de olmak üzere ülke genelindeki alışveriş merkezlerinde konumlanacak. Koton; Sopron, Debrecen, Szeged, Székesfehervár gibi diğer büyük şehirlerde de mağazalar açarak Macaristan geneline yayılmayı hedefliyor. Adventum'un Macaristan’ın perakende amiral gemisi Köki Alışveriş Merkezleri’ndeki mağazaların toplam büyüklüğünün 6 bin metrekareyi aşması ve en büyüğünün yaklaşık 1000 metrekare olması planlanıyor.

 

Adventum tarafından yönetilen geniş perakende varlık portföyü, Shopper Park Plus Plc. ve Köki’nin Macaristan'ın her yerinde stratejik olarak konumlandırılmış varlıklarıyla Koton'a Macaristan pazarına hızlıca giriş yapması için mükemmel bir platform sağladı.  Adventum, Orta Doğu Avrupa'da değeri 1 milyar Euro'nun üzerinde olan 700 bin metrekareden fazla ticari gayrimenkulü yönetiyor. Paris Anlaşması da dahil olmak üzere uluslararası sürdürülebilirlik gündemleri ve anlaşmaları rehberliğinde Adventum'un ÇSY (çevre, sosyal ve yönetişim) stratejileri, ömür boyu CO2 emisyonlarını azaltmaya odaklanıyor.

Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu: Gelirlerimizin %34,5'ini uluslararası operasyonlardan elde ediyoruz 

Törende konuşan Koton CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu şunları söyledi, “Globalleşme stratejimiz doğrultusunda büyüme girişimlerimize tam gaz devam ediyoruz. Orta vadede başta yurt dışında olmak üzere 130 ila 150 yeni mağaza açma ve online ortaklıklarla ürünlerimizin sunulduğu ülke sayısını artırma hedefimize doğru ilerliyoruz. Geçtiğimiz yıl gelirlerimizin %34,5'ini uluslararası operasyonlardan elde ettik. Şimdi ise Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık bir şirket olmanın verdiği motivasyonla; gayrimenkul sektöründe önemli bir yatırım deneyimine sahip Adventum ile uyumlu iş birliğimiz sayesinde Macaristan'da sekiz mağaza açarak halka arz sonrası mağaza ağımızı genişletme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Yaygın mağaza ağımızla Koton trendlerini Macaristan ve Doğu Avrupa'daki moda tutkunlarıyla buluşturacağız.”

 

Koton modası yakında Macaristan'da 

Adventum Group'un Kurucu Ortağı ve Shopper Park Plus Plc. CEO'su Kristóf Bárány ise bu ortaklıkla ilgili şunları kaydetti, “Koton, Türkiye'nin en büyük moda markalarından biri. Son trendleri yansıtan koleksiyonlarıyla modayı geniş kitlelere ulaştırabilen güçlü bir kuruluş olan Koton, kadınların öncelikli tercih ettiği bir marka. Adventum olarak, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde gayrimenkul satın alma, geliştirme, yenileme ve yönetim konularında güçlü deneyime sahibiz. Koton'un sekiz yeni mağaza açarak Macaristan pazarına girmesi için güçlerimizi birleştirdiğimiz bu anlaşmadan çok memnunuz. Bu, hem Koton hem de Macar moda perakende pazarı için gerçekten büyük bir adım. Bu anlaşma aynı zamanda stratejimizin başarısının da bir kanıtı; zira önemli uluslararası ve yerel oyunculara geniş ölçekli, ülke çapında mağaza ağları sunabiliyoruz ve onların bizimle ülke çapında bir strateji yürütmelerine olanak sağlıyoruz. Shopper Park Plus Plc.'nin Orta ve Doğu Avrupa'ya yönelik genişleme planları ile hedefimiz, bu fırsatı Koton gibi önemli perakendecilere tüm bölgede sunabilmek ve kiracılarımıza ile müşterilerimize sunduğumuz profesyonel hizmetlerimizi daha da geliştirmektir."

 

Adventum: Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük bağımsız emlak fonu yönetim şirketlerinden biri 
 
Adventum Group tarafından yönetilen yatırım fonları, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde 700 bin  metrekareden fazla ticari gayrimenkule sahip. Değeri 1 milyar Euro'yu aşan bir varlık portföyünü yöneten Adventum; gayrimenkul satın alma, geliştirme, yenileme ve yönetim alanlarında önemli bir deneyime sahip ve Budapeşte'nin üçüncü büyük alışveriş merkezi olan Köki Alışveriş Merkezini yönetmektedir.

 

İki ülke arasındaki ilişkilerin 100. yılında önemli yatırım 

Macaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Viktor Matis ise şunları ifade etti, “Geçtiğimiz yıl Macaristan-Türkiye ilişkilerinin 100. yılını kutladık ve bu yıl Macar-Türk Kültür Yılı'nı düzenliyoruz. Tarihi ve kültürel bağları güçlü olan iki ülke arasındaki ilişkileri ticaret yoluyla güçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Macaristan, yatırım dostu ve yeni girişimlere açık bir ülke. Dolayısıyla Macaristan'da 500'ün üzerinde Türk şirketinin faaliyet göstermesi sürpriz değil. Ticari iş birliği kültürel geçmişimizle bütünleştiğinde iki ülke olarak daha güçlü ortaklıklara imza atacağımıza inanıyorum. Türkiye'deki misyonlarımızda yatırımcıları tamamen desteklerken onlara iletişim kurma, sorun çözme ve vize konularında yardım sağlıyoruz. Koton'u da ülkemize yatırım yapan firmalar arasında görmekten mutluluk duyuyoruz. Hem Macar hem de Türk yatırımcılara iş birliklerinde başarılar diliyorum.” 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR