Dolar $
33.02
%-0.17 -0.05
Euro €
35.96
%-0.6 -0.21
Sterlin £
42.68
%-0.73 -0.31
Çeyrek Altın
4180.28
%-1.93 -81.32
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Giyim ve tekstil Cuma 19 Temmuz 2024 16:13

YAZ SICAKLARINDA UYKU KALİTESİNİ ARTIRAN NEVRESİMLER

Selülozik kökenli TENCEL™ elyaflarıyla üretilen nevresimler ve yatak takımları, yaz aylarında evinizdeki konforu bir üst seviyeye taşıyor. TENCEL™ Lyocell ve Modal elyafların kullanıldığı ev tekstil ürünleri, ipeksi yumuşaklığı ve doğal ışıltılarıyla dikkat çekiyor. Bu elyafların kullanıldığı nevresimler, selülozik kaynaklardan elde edilen doğal yapıları sayesinde pürüzsüz yüzey alanı oluşturuyor. Bu sayede vücudu nazikçe sararak uyku kalitesi üzerinde olumlu etkiye sahip oluyor.

Yaz Sıcaklarında Uyku Kalitesini Artıran Nevresimler

TENCEL™ elyaflarının kullanıldığı nevresim takımları, yatak örtüleri ve yorganlar diğer dolgu malzemeleriyle karşılaştırıldığında önemli avantajlar sunuyor. Özellikle nem yönetimi konusunda üst düzey performans gösteren bu elyaflar, sıcak yaz aylarında konforlu bir gece uykusu için vücuda hoş bir serinlik ve kuruluk hissi sağlıyor. TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar, nemin emilmesine ve salınmasına[1] olanak tanıyarak  doğal kuruluk hissi için etkili nem kontrolü sağlıyor. Bu özellik, ciltte daha kuru bir mikroklima oluşturarak kullanıcının termal konforunu artırmaya destek oluyor. TENCEL™ Lyocell elyaflarının mikroskobik lif yapısı sayesinde nevresim ve yatak takımları vücudun doğal termal düzenleme mekanizmalarını destekleyerek sıcak yaz aylarında ideal bir sıcaklığı korumasına ve hoş bir kuruluk hissetmesine de yardımcı oluyor. Uyku konforuna katkıda bulunan bu özellik, vücudun doğal termal düzenleme mekanizmasıyla uyum sağlayarak stabil uyku evrelerine geçişi kolaylaştırıyor.  

Bu fonksiyonel faydaların yanı sıra TENCEL™ elyaflarının kumaşlara sağladığı parlaklık ve ipeksi yumuşaklıkları kumaş kalitesini de etkiliyor ve yatak odalarında konforlu şıklığa katkıda bulunuyor. Bu özel elyafların içinde bulunan lifler, kumaşa yumuşaklık[2] katarken akışkanlık da kazandırarak hoş görünümü destekliyor.Ayrıca TENCEL™ Modal elyafların mukavemetli yapısı, yumuşaklığı destekleyerek tekrarlanan yıkama ve kurutma döngülerine dayanmalarını sağlıyor. 

Bakteri ve Toz Akarlarıyla Mücadele 

TENCEL™ elyaflarının doğal yapısı, alerjik bünyeler başta olmak üzere bakteri ve toz akarı büyümesine karşı etkili bir koruma sağlayarak hijyejik ve rahat ortam da sağlıyor. Buhar emme testi ve su tutma değeriyle[3] ölçülen nem yönetimi sayesinde TENCEL™ Lyocell elyafları, bakteri üremesi[4] için daha az elverişli bir ortam sunuyor. Polyester, sentetik hatta pamukla karşılaştırıldığında, elyafın yüzeyinde bakterilerin çoğalması için daha az nem oluşuyor. Böylece TENCEL™ Lyocell elyafları, jenerik alternatiflerine göre bakteri üremesi[5] için daha az elverişli bir ortamı garanti ediyor. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR