Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazartesi 01 Ocak 2024 19:48

KOSGEB DESTEKLERİ KOBİ'LERİ KALKINDIRIYOR

Şirketlerin kuruluş sürecinde oluşan masrafların belli bir kısmını karşılayarak bireyleri girişimciliğe teşvik eden KOSGEB destekleri mevcut. Bu sayede girişimcilere çeşitli kolaylıklar sağlanır. Ayrıca KOSGEB nasıl faydalanılır öğrenmek için bu destek programlarına hakim olmak gerekir.

KOSGEB destekleri KOBİ'leri kalkındırıyor

Girişimcilik, İleri Girişimci, Geleneksel Girişimci ve İş Planı Ödülü gibi destek programlarını kapsar. Bununla birlikte girişimcilik eğitimi ve yayınlar programına da yer verir. Bu programlardaki asıl amaç, girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Aynı zamanda farklı sektörlere hizmet eden başarılı işletmelerin daha kolay yollarla kurulması sağlanır.

 Dış Pazar destekleri

 KOBİ’lere enerji verimliliği, işletme geliştirme ve iş birliği konusunda destek sağlanır. KOBİ Gelişim Destek Programı bu hususta ön plana çıkar. Öte yandan uluslararasılaştırma için yurt dışında gelişimi hızlandıran ve dış pazarda kalıcılığı sağlayan destek programları bulunur. “Yaşayan Kültür Mirası” adı altında hizmet sunan işletmelere de ekstra destek sağlanır. Kurulan işletmelerin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Sadece bununla sınırlı kalmayarak işletmelerin uluslararasılaşması için destekte bulunur.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon programı başta olmak üzere; KOBİ’ler için geleceğe yatırım ve teknolojik ürün yatırımı gibi KOSGEB destek programlarına ağırlık verir. Bununla birlikte Stratejik Ürün Destek Programı’nı da kapsar. Son olarak ise Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile bilim ve teknolojiyi kapsayan çeşitli iş fikirlerine finansal anlamda katkı sağlar.TEKMER ve İŞGEM/TEKMER destek programlarıyla girişimcilere destekte bulunulur. Bu programların sağladığı destekler, inkübasyon hizmetinin yaygınlaşması için yapıların kurulmasını ve işletilmesini sağlar. Aktörler arası iş birliğini ve ulusal planı ön plana çıkarır. İşletmelerin kurulması ve sürdürülmesi de bu sayede sağlanır.

 KOBİ Finansman

 KOBİ’ler için finansman desteği sağlanır. Programlar kapsamında KOBİ’lere sağlanan destekler oluşan finansal sorunların çözüme kavuşmasını sağlar. Diğer yandan KOBİ’lerin üretim, kalite ve standartlarını artırmasına destek olur. KOBİ’ler bu sayede istihdam oluşturmakla beraber uluslararası rekabette yer alır.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR