Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 06 Mayıs 2024 12:01

KONYA'DA MALEZYALI TUR OPERATÖRLERİNE YÖNELİK ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya'nın tanıtım çalışmaları kapsamında Türk Hava Yolları ve Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı desteğiyle Malezyalı tur operatörlerine yönelik iki gün süren bir organizasyon gerçekleştirildi. 

Konya'da Malezyalı tur operatörlerine yönelik organizasyon gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Alaaddin Cami ve Tepesi, Karatay Müzesi, Tarihi Bedesten, Mevlana Müzesi, Konya Panorama Müzesi, Akyokuş Kasrı, Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille, Darülmülk Sergi Sarayı ile Çatalhöyük Tanıtım ve Karışılama Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan tur operatörleri, Teşrif-i Mevlana etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema ayin-i şerifini de takip etti. Misafirler organizasyon kapsamında Konya'nın yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

Konya ile ilgili görüşlerini aktaran Malezyalı bir tur operatörü, Konya’nın çok tarihi, güzel ve inanması zor bir şehir olduğunu ifade ederek, “Çatalhöyük’te bütün tarihi bir arada görmek bizi çok mutlu etti. Malezya’dan Konya’ya kesinlikle çokça misafir göndereceğim. Çünkü hiçbir yerde böyle zengin bir tarihe rastlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR