Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cuma 12 Ocak 2024 17:50

KONUT SATIŞLARININ YÜKSELİŞE GEÇMESİ BEKLENİYOR

İnşaat, gayrimenkul ve konut sektörü 2024 yılına umutla bakıyor. Yeni yılda çözülmesi beklenen finansman problemi ve bekleyen alım talebinin devreye girmesi ile satışların yükseleceği, konut sektörünün hareketlendiği bir yıla girileceği belirtiliyor.

Konut satışlarının yükselişe geçmesi bekleniyor

Her ne kadar 2023 yılında istenilen satış grafiği yakalanamasa da yeni yılda çözülmesi beklenen finansman problemi ve bekleyen alım talebinin devreye girmesi ile satışların yükseleceği, konut sektörünün hareketlendiği bir yıla girileceği belirtiliyor. Değerlendirmelere göre, konut piyasasındaki yavaşlamaya konut finansmanına erişimin zorlaşması ve konut fiyatlarındaki artış önemli ölçüde etkili oldu. 

2024 yazına doğru canlanabilir

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen 2024 yılının ikinci yarısından itibaren bu dengenin emlak yatırım sektörü lehine değişebileceği, konut üreticisi ile alıcıların daha sık bir araya gelebilecekleri ifade ediliyor. Ayrıca özellikle büyükşehirlerde göç alımlarıyla artan nüfus sayısı, riskli yapılara ilişkin kentsel dönüşüm süreçlerinin daha hızlı gerçekleşecek olması da yine konuta talebin artmasına yol açabilir. 

Konut sektörü ekonominin lokomotifi

Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut üreticisi olarak 2024 yılına umutla baktıklarını belirterek, ancak alıcıların konutla daha kolay buluşabilmeleri için bazı adımların atılması gerektiğini vurguladı: “2023 yılı konut üretenler için de konut almaya çalışan yatırımcılar için de çok iyi geçti denemez. Birçok faktör üretimi de alımı da olumsuz etkiledi maalesef. Yüksek faiz oranları, enflasyon, döviz kurları, artan inşaat maliyetleri, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi nedenler satışlara olumsuz yansıdı. Konut sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve istihdam kaynağı olan bir sektör... Bu sektörün canlılığını koruması, hem ekonomik büyüme hem de sosyal refah açısından önemlidir. Bu nedenle, konut sektörünün karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için acil ve etkin adımlar atılması çok önemli.”

Anadolu Yakası’nın gözde projesi

Akar Yapı, güvenilir, depreme dayanıklı, sağlam ve ayrıcalıklı yaşam alanlarına sahip projelerine hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’un her iki yakasında geliştirdiği projeleriyle şehrin mimari dokusuna yenilikçi bir yaklaşım tarzı kazandıran Akar Yapı, Anadolu yakasının yükselen ilçesi Kartal’da, Aydos Ormanları’nın yanı başında depreme dayanıklı olarak inşa ettiği Yakapark Projesi ile yatırımcılara güvenli, huzurlu bir yaşam alanı vaat ediyor.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR