Dolar $
32.54
%0.2 0.06
Euro €
34.99
%0.53 0.18
Sterlin £
40.87
%0.42 0.17
Çeyrek Altın
3974.21
%-0.28 -11.06
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 21 Mart 2023 02:36

KOLAYBİ', TURİZMCİ KOBİ'LER İÇİN YENİ HİZMETİNİ DEVREYE ALDI

Türkiye'deki KOBİ'leri güncel çözümlerle buluşturan bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu KolayBi', yeni geliştirmesini duyurdu.

KolayBi', turizmci KOBİ'ler için yeni hizmetini devreye aldı

Yeni yılla birlikte yürürlüğe giren konaklama vergisi kapsamında KolayBi’, turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin oluşturdukları satış faturalarına konaklama vergisi ekleyebilmesi için geliştirme sürecini tamamladı. 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren konaklama vergisi ile halihazırda sunulan geceleme hizmeti ve bununla birlikte satılan yeme-içme, aktivite, havuz kullanımı gibi tüm hizmetler, yüzde 2 vergiye tabi tutulmaya başlandı. Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda KOBİ’ler başta olmak üzere birçok işletmeye finansal hizmet ve ön muhasebe çözümleri geliştiren KolayBi’, gerekli geliştirmeleri tamamladı. Yönetmelik doğrultusunda haricen hesaplanması gereken konaklama vergisi, KolayBi’nin devreye aldığı yeni özelliği sayesinde faturalara eklenebiliyor. İşletmeler bunun yanı sıra her ürün/hizmet için satır bazlı olacak şekilde bu vergi tipini seçebiliyor.

Otomatik olarak fatura kesilebiliyor

KOBİ ve işletmelerin gelişen güncel ihtiyaçlarına yönelik geliştirme planlamalarını yapıp, hızlıca devreye aldıklarını belirten KolayBi’ CTO’su Eray Balat: “Turizm ve otelcilik sektöründe çalışma yapan işletmeler için yürürlüğe alınan KDV harici yüzde 2 oranında konaklama vergisi, faturalandırma konusunda yeni bir ihtiyaca yol açtı. Biz de bu yasal zorunluluk nedeniyle gerekli geliştirmeleri hızlıca yaparak 1 Ocak itibarıyla kullanıcılarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede kullanıcılar oluşturdukları ürün/hizmetler, faturalar ve genel giderlerinde ekstra olarak konaklama vergisini ekleyebiliyorlar. Faturalarına ekledikleri her ürün/hizmet için satır bazlı olacak şekilde bu vergi tipini seçebiliyor. Kullanıcı dilerse fatura keserken tek tek ürüne vergi eklemesi yapmaktansa ilgili ürününe bu vergiyi ekleyebiliyor. Daha sonra da otomatik olarak fatura kesebiliyor. Yılın ilk ayında sorunsuz bir şekilde işleyen sistemimizle işletmelere kolaylık sağladık. Yeni gelecek olan mevzuatlar dahilinde tüm sektörler için geliştirmelere devam edeceğiz” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR