Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazartesi 08 Ocak 2024 18:43

KOBİ'LERE TEKNİK DESTEK

23 Ocak tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde Edirne ve Kırklareli KOBİ'lerine yönelik düzenlenecek "çevre dostu sınır ötesi işbirliği" çağrısına ilişkin bilgilendirme günü Avrupa Birliği Başkanlığı, KOSGEB ve Enerji Bakanlığı Yetkilileri katılımı ile gerçekleşecek.

KOBİ'lere teknik destek

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın dahil olduğu Sınır Ötesi İşbirliği Programlarına ilişkin verilecek bilgilendirmenin ardından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemi ve Çevre Dostu Sınır Ötesi İşbirliği Teklif Verme Çağrısı Kurallarının KOBİ’lere anlatılacağı bilgilendirme gününde ayrıca  KOBİ’lerin proje önerilerini sunacağı Programın ortak elektronik izleme sistemi (JeMS)’nin kullanım detayları da KOBİ’lerle paylaşılacak. Bilgilendirme gününde ayrıca yine Edirne ve Kırklareli’ni kapsayan Akdeniz Programının çağrı tanıtımının yanı sıra söz konusu çağrı ile sinerji sağlanabilecek diğer programlara ilişkin de bilgi verilecek.

Edirne ve Kırklareli’ndeki KOBİ’lerin Bulgar proje ortakları ile üretim, konaklama ve yemek hizmetleri, ulaşım ve depolama, bilgilendirme ve iletişim alanlarında projeler geliştirerek çağrıya başvurmalarının beklenmesi sebebiyle de 24 Ocak tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde Ortaklık Forumu gerçekleştirilecek. Ortaklık forumunda Türk ve Bulgar KOBİ’ler bir araya gelerek kendilerini tanıtacak, proje fikirlerini sunarak proje konularına dayalı ortaklıklar kurmak için yuvarlak masa toplantıları yapacaklar.

Söz konusu çağrı kapsamında KOBİ’ler, enerji verimliliği ve sera gazı salınımının azaltılmasının teşvik edilmesi konularının yanı sıra döngüsel ve kaynakların verimli kullanıldığı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi konusunda da projeler sunabilecekler. Teklif çağrısında, proje başına ayrılacak bütçelerin 200.000 ile 400.000 Avro aralığında olması öngörülüyor.


 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR