Dolar $
32.26
%-0.04 -0.01
Euro €
34.93
%0.24 0.08
Sterlin £
40.6
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
3967.9
%0.23 9.11
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 07 Mart 2023 02:45

KOBİ'LERE SİBER SALDIRI MALİYETİ 219 BİN EURO

Siber güvenlik şirketi ESET, siber tehdit algılamalarında her yıl yüzde 13'lük bir artış yaşandığını ve her 3 KOBİ'den 2'sinin ihlale maruz kaldığını belirterek, bir ihlalin bir KOBİ'ye ortalama maliyetinin 219 bin Euro olduğunu belirtti.

KOBİ'lere siber saldırı maliyeti 219 bin euro

KOBİ'lerin, faaliyetlerini zamanında yedekleyebilir ve çalıştırabilirse, bu maliyeti azaltabileceğini de dile getiren uzmanlar, Siber güvenlik şirketi ESET’in yayınladığı KOBİ Güvenlik Hassasiyet Raporu, işletmelerin siber saldırıya uğrama olasılıklarını azaltmak için zaman ayırmalarının ve düşünmelerinin yanı sıra savunmaları ihlal edildiğinde takip edebilecekleri süreçleri harekete geçirmelerinin de hayati önem taşıdığını ortaya koyuyor.

Medyaege’nin haberine göre, haberler büyük şirketleri içeren ihlallere yer verme eğiliminde olsa da, siber suçlular yalnızca büyük işletmeleri hedef almıyorlar. Manşetlerde daha çok büyük şirketleri hedef alan saldırılar yer alıyor, ancak dijital dünyadaki suçlular her türden şirkete saldırarak dijital güvenlik tehdidi oluşturuyor.

KOBİ’lerin, bir ihlalle karşılaşma ihtimalini düşürmek için önlem almanın yanı sıra en kötü durum senaryosuna hazırlanmaları da çok önemli. İş dünyası liderleri, bir siber saldırının işlerine verebileceği zararı nasıl azaltacaklarını da düşünmeliler. Bu zararlar hassas müşteri veri kayıpları, finansal bilgilerin çalınması veya müşteri güvenini kaybetme şeklinde olabilir.


ABONE OL