Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazartesi 01 Ocak 2024 19:44

KOBİ'LER İÇİN KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, "İmzaladığımız, 20 milyar Japon yenini (yaklaşık 4 milyar lira) ihtiva eden kredi anlaşmasıyla depremden etkilenen ve uygulamaya aldığımız programımıza ilişkin başvuruları onaylanan 11 ildeki KOBİ'lerimizin desteklenmesine devam edeceğiz" dedi.

KOBİ'ler için kredi anlaşması imzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında deprem bölgesindeki işletmelerin desteklenmesi için 20 milyar Japon yenlik (yaklaşık 4 milyar lira) kredi anlaşması imzalandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında Nota Değişimi ve Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi, KOSGEB-JICA Kredi Anlaşması imza törenleri, KOSGEB'te gerçekleştirildi.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 6 Şubat'ta asrın felaketi olarak adlandırılan afetle karşılaştığını anımsattı. Depremin sosyal ve ekonomik açıdan bölgeyi derinden etkilediğini vurgulayan İbrahimcioğlu, "KOSGEB olarak, deprem sonrasında bölgedeki KOBİ'lerin ihtiyacı doğrultusunda birtakım destek programlarımızı hayata geçirdik ve hızlıca bu programları bölge KOBİ'lerinin istifadesine sunduk." ifadesini kullandı.

450 milyon dolarlık anlaşma

İbrahimcioğlu, Dünya Bankası ile iş birliği içinde "Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" kapsamında 450 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yaptıklarını hatırlattı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Ekim'de kamuoyuna yaptığı açıklamayla destek programına başvuruları almaya başladıklarını bildiren İbrahimcioğlu, "50 gün gibi kısa bir sürede 75 bin başvuru aldık. 60 bin onaylı başvurudan 40 bin KOBİ'mize ödeme yaptık. Kısa sürede 450 milyon dolarlık destek kredisinin tamamını KOBİ'lerimizin istifadesine sunmuş olduk." diye konuştu. İbrahimcioğlu, Başkanlık ve JICA işbirliğinde "Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi"ni hayata geçirdiklerini kaydederek, "İmzaladığımız, 20 milyar Japon yenini içine alan kredi anlaşmasıyla depremden etkilenen ve uygulamaya aldığımız programımıza ilişkin başvuruları onaylanan 11 ildeki KOBİ'lerimizin desteklenmesine devam edeceğiz." bilgisini verdi.

Türkiye'ye destek devam edecek

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Aoyama Takero, deprem bölgesinin yeniden yapılandırılmasına yönelik yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu yeniden yapılandırma çabalarını desteklemek üzere Japonya hükümeti, dün, 'Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için Deprem Sonrası Destek Planı'na 20 milyar yen tutarında kredi sağlanmasına ilişkin kararı parlamentoda onaylamıştır." dedi. Türkiye'deki KOBİ'lerin Türk ekonomisinin desteklenmesinde önemli rol oynadığını dikkati çeken Aoyama, şöyle konuştu: "Deprem bölgelerindeki KOBİ'lerin canlılığının yeniden tesis edilmesi, söz konusu bölgelerin toparlanması kilit önem taşımakta. Bu kredinin etkin şekilde kullanılmasını ve deprem bölgesinin yeniden yapılandırılması için faydalı olmasını umut ediyorum. Japonya hükümeti, Türkiye'nin deprem yaralarını sarma çabalarını mümkün olduğunca desteklemeye devam edecek."

Aoyama, 2024 yılının, Japonya ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü olacağını sözlerine ekledi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR