Dolar $
32.38
%-0.38 -0.12
Euro €
34.65
%-0.84 -0.29
Sterlin £
40.54
%-0.74 -0.3
Çeyrek Altın
3896.41
%-1.07 -41.8
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 15 Temmuz 2023 17:38

KİŞİSEL TEMİZLİK VE HİJYENİN ÖNEMİNİ EĞLENEREK ÖĞRETİYOR

Türkiye'nin sevilen yerli çizgi film kahramanı Niloya, YouTube kanalında her hafta sonu yayınlanan yeni hikâyeleri ile minik dostlarını eğlendirmeye devam ediyor. Niloya ve arkadaşları, bu hafta sonu da miniklere hem keyifli bir zaman dilimi yaşatacak hem de eğitici bir içerik sunacak. Niloya'nın merakla beklenen yeni bölümünde kişisel temizlik ve hijyenin önemi ile yapılması gerekenler eğlenceli bir şekilde ekranlara geliyor. Çizgi kahraman ve arkadaşlarının "Temizlik Sağlıktır" bölümü, 16 Temmuz Pazar günü Niloya Youtube kanalında izleyicilerle buluşacak.

Kişisel Temizlik ve Hijyenin Önemini Eğlenerek Öğretiyor

Türkiye’nin sevilen çizgi film kahramanı 'Niloya', mutluluk dünyasının kapılarını açtığı 5 buçuk milyon aboneye yaklaşan YouTube kanalında, her hafta sonu yeni bölümlerini sevenleri ile buluşturuyor. Her bölümünde bambaşka bir hikâyeyi minik dostları ile buluşturan çizgi film, 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Senaryosu uzman psikologlar ve pedagoglarla birlikte hazırlanan çizgi film, çocukların hayal dünyasını da olumlu etkiliyor.

Mikroplar Görünür Mü?

Güneşli güzel bir günde Niloya ve ailesi bahçede kahvaltı yapıyorlardı. Niloya, erkenden kahvaltısını bitirip, Mete ile böğürtlen toplamak için masadan kalktı. Fakat bir şeyi unutmuştu; ellerini ve ağzını yıkamayı. Niloya her yer temiz dese de annesi mikropların görünmeyeceğini o nedenle ellerini yüzünü yıkmasını söyler. Niloya, koşa koşa Mete’nin yanına böğürtlen toplamaya gider. Mete ile sepeti doldurmuşlardır sıra onları güzelce yemeye gelmiştir. Fakat Murat, meyveleri yıkamaya kararlıdır.

Bu sırada annesi yeniden çocukların ellerini yıkamalarını ve üzerlerini değiştirmelerini söyler. Çünkü her yerleri böğürtlen içindedir. Niloya evlerindeki aynadan kendine bakar ve gözlerine inanamaz her yeri nasıl da böğürtlen lekesi olmuştur. Annesi böğürtlen lekesinin zararsız olduğunu yıkanınca geçeceğini ama mikropların da böyle yayıldığını o yüzden elimizi ağzımıza burnumuza sürmeden önce yıkamamız gerektiğini söyler. Niloya, banyo yapar temizlenir gelir. Mete de öyle… Artık her oyundan sonra ve önce hemen ellerini yıkamaktadır. Çünkü mikroplar böğürtlen lekesi gibi kolayca yayılabilmektedir.

ABONE OL