Dolar $
33.91
%-0.49 -0.16
Euro €
37.53
%-0.31 -0.12
Sterlin £
44.58
%-0.39 -0.17
Çeyrek Altın
4459.75
%-0.48 -21.26
SON DAKİKA
Sigorta Pazartesi 02 Eylül 2024 15:31

KATILIM EMEKLİLİK, ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ GÜVENCE ALTINA ALIYOR

Ailelerin eğitim sigortalarına ilgisinin son yıllarda arttığını ifade eden Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ve Okul Taksit Hayat Sigortası ürünlerimizle çocukların eğitim hayatlarını olası risklere karşı güvence altına alıyoruz. Ailelerin karşılaşabileceği zor durumlara karşı çocuklarının okul hayatına kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlıyoruz" dedi.

Katılım Emeklilik, çocukların eğitimini güvence altına alıyor

Katılım Emeklilik olarak sigortalılara en uygun fiyatlarla ayrıcalıklı hizmetler sunmayı amaçladıklarını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek “Faizsiz sigortacılık anlayışına uygun, icazeti alınmış hayat sigortası ürünlerimizle ihtiyaç duydukları her an sigortalılarımızın yanındayız. Bu anlayışla ihtiyaçları doğrultusunda çalışarak ürün portföyümüzü çeşitlendirmeyi sürdürüyoruz. Çocuklarının sağlıkları kadar eğitimlerini de güvence altına almak isteyen ailelerimiz için oluşturduğumuz Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ve Okul Taksit Hayat Sigortası ürünlerimize de ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 42 binin üzerinde aileyi eğitim sigortalarımızla tanıştırarak çocuklarının eğitim hayatını güvence altına aldık” diye konuştu.

Teminat tutarı katılımcılar tarafından belirlenebiliyor

Çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmasında eğitim sigortalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ayhan Sincek, “Beklenmedik durumlara karşı çocuklarımızı finansal olarak korumanın yolu sigorta yaptırmak. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ürünümüzle ailelere çocuklarının eğitimini olası risklere karşı finansal güvence altına alma imkânı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ürünü ebeveynin sakatlık nedeniyle çalışamayacak duruma gelmesi ve vefatı gibi olaylarda çocuğun eğitimine devam edebilmesini güvence altına alıyor. Bununla birlikte ebeveynin kaza sonucu çalışamayacak duruma gelmesi yani sürekli sakatlık durumuna karşı teminat da sağlıyor. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası sayesinde çocuğun eğitim masrafları için kullanılmak üzere önceden poliçede belirlenmiş olan tutar, çocuğun yasal varislerine ödeniyor. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı tüm bireyler çocukları için eğitim sigortası ürünlerinden yararlanabiliyor.

Eğitim Güvencesi Sigortası kapsamında yer alan vefat teminatı ile çocuğun eğitiminden sorumlu ebeveynin vefat etmesi durumunda poliçede yer alan vefat teminatı tutarı lehtara, lehtar belirtmemişse yasal varislere ödeniyor. Bu sayede öğrenci eğitimine hiçbir aksama yaşamadan devam edebiliyor. Kaza Sonucu Daimi Maluliyet (Sürekli Sakatlık) Teminatı da sigorta süresi içinde sürekli malul kalınması durumunda poliçede yer alan maluliyet teminatı tutarına göre sigortalıya ödenmesini sağlıyor. Çocuğun eğitim süresine bağlı olarak sigorta poliçesi süresi 2 yıl ile 20 yıl arasında isteğe göre düzenlenebiliyor. Teminat tutarı ise sigorta başlangıç tarihinde yıllık eğitim masraflarına ve sigorta süresine göre katılımcılar tarafından belirlenebiliyor.

Çocuğun eğitimine devam edebilmesi için finansal destek sağlanıyor

Okul Taksit Hayat Sigortası ile de vefat, kaza sonucu kalıcı olarak sakat veya işsiz kalınması durumlarında çocuğun eğitimine devam edebilmesi için gereken finansal destek sağlanıyor. Süresi bir yıl olan sigorta kapsamında kaza sonucunda aniden ya da 2 yıl içerisinde kalıcı sakatlık durumunda tazminat tutarının sakatlık oranına göre sigorta sahibine ya da kanuni hak sahibine ödeniyor. Anlaşmalı eğitim kurumlarında bankaların otomatik taksit sistemi üzerinden gerçekleştirilen taksit ödemeleri güvence altına alınıyor. Çocuğun eğitiminden sorumlu ebeveynin poliçede belirtilen hususlar çerçevesinde işsiz kalması durumunda, azami 4 aylık taksit bankaya ödeniyor. Teminat tutarları, yıllık eğitim tutarına göre belirleniyor.