Dolar $
32.58
%0.17 0.05
Euro €
34.74
%-0.04 -0.01
Sterlin £
40.39
%-0.54 -0.22
Çeyrek Altın
4105.26
%0.93 37.48
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 23 Nisan 2021 02:31

"KASTAMONU KUYU KEBABI"

Eşsiz Gastronomi şehri Kastamonu lezzetlerinden, bu yörenin en iyi Kuzu Tandır mekanı "Kırcalar Kuyu Kebabı"nı anlatacağım.

"Kastamonu Kuyu Kebabı"

Tam bir aile işletmesi, tüm müşterilerini, evlerine gelmiş bir misafir gibi karşılıyor ve davranıyorlar. Samimi ve cömertler, sundukları ikramlar masaya sığmadı, diyebilirim.

Kuzunun kendi suyu ile pişmiş nohutlu pilav, kendi evlerinde yaptıkları turşu, elma ile yapılan yörenin tabiri ile "eğşi suyu" içeceği, Karadeniz de üzüm ve dut pekmezi ile yapılan nerdek olarak da bilinen bu eşsiz lezzeti çok beğendim. 

Kuyunun, özel yapılmış bombeli olması nedeni ile kuzunun "Tandır Suyu" içinde kalıyor ve çok lezzetli oluyor.

Tandırda; Yaşını geçmeyen  Karaman koyunu kullanan, Erdal Taşçı ve hem ortağı, hem ustası olan muhtar Adem Sürgit, konuklarını çok güzel ağırlıyor ve etrafı da gezdirerek bilgilendiriyorlar. 

Pandemi tedbirleri öncesindeki bu yemekten ve geziden memnun kalan, Lezzet Dernekleri Federasyonumuz yönetimi olarak; Kastamonu’yu ve lezzetlerini; gastronomi ve turizm açısından fevkalade gelişmiş bulduk, kentimizle gurur duyduk.

Gidin, gezin ve bu lezzetleri mutlaka tadın.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR