Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Perakende Pazartesi 27 Kasım 2023 16:58

KASIM İNDİRİMLERİ YABANCILARA CAZİP GELDİ

Gürsoy Grup Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Leyla Özdemir Rastgeldi, Kasım ayı indirim dönemine dair açıklamalarda bulundu. Kasım indirimlerinin alışveriş merkezlerine pozitif yansıdığını belirterek, ziyaretçi artışının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttığını belirtti.

Kasım indirimleri yabancılara cazip geldi

Perakende sektörü kasım ayını büyük alışveriş kampanyalarıyla geride bıraktı. Yılı kapatmaya hazırlanan sektörün moral bulduğunu belirten Gürsoy Grup Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Leyla Özdemir Rastgeldi, özel kampanyalarla gözle görülür şekilde ziyaretçi artışı yaşadıklarını belirtti. Özdemir, “Gerek yapılan indirim ve özel kampanyalar, gerekse de bunların yoğun şekilde tanıtımları ziyaretçi sayılarına yansıdı. Yerli ve yabancı ziyaretçide geçen yıl aynı dönemine oranla ve bir önceki aya göre kıyaslandığında yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış var. Yıl sonu gerçekleşen cirolara mutlaka ki pozitif bir katkısı olacak. Özellikle bizim gibi turist yoğunluklu AVM lerde bu etki daha fazla oluyor” dedi. Kasım indirimlerinde en çok cironun kadın, çocuk, erkek giyim ve aksesuar kategorisinde gerçekleştirdiğini ifade eden Özdemir, alışverişte olumlu atmosferin 2024 yılında da devam etme temennisi dile getirdi.

Özdemir, “2023 yılında deprem gibi büyük bir felaket yaşadık. Üstüne yoğun gündemlerden geçtik. Tüm bu koşullar sektörümüzü etkiledi. Son çeyrekte ise hem reel ekonomik koşullar hem de kasım indirim hareketliliği sektörde pozitif hava estirdi.  2024 yılına umutlu giriyoruz, hem Vialand hem de Venezia alışveriş merkezlerinin açık-kapalı konseptte olmaları yerli-yabancı ziyaretçilerimiz için büyük avantaj oluyor” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR