Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4098.85
%0.1 4.15
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Sanayi Salı 07 Mayıs 2024 23:00

KAMUDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN DESTEKLENMESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 'Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bölgesel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesi Protokolü imzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, imzalanan Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü hakkında açıklama yaptı.

Yapay zekanın kurumların sundukları hizmetlerde aktif olarak kullanılmasını sağlayacaklarını ifade eden Kacır, "Dijitalleşme sürecinde, bilgi teknolojilerini en etkin şekilde kullanarak, sosyal güvenlikten iş gücü piyasası politikalarına kadar tüm süreçlerde verimliliği artıracağız" dedi.

Bakan Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) arasında iş birlikleri tesis edeceklerini açıklayarak şunları söyledi:

"Devletimizin tüm kurumlarına örnek teşkil edecek bu iş birliği modelimizle, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması için dijital araçlar geliştiriyor, bilimsel araştırma ve uygulama projelerini hayata geçirerek kamu hizmetlerinde dijital dönüşümü sağlıyoruz."

ABONE OL