Dolar $
32.48
%0.16 0.05
Euro €
34.54
%0.16 0.05
Sterlin £
40.47
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4061.19
%-0.37 -14.97
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 13 Nisan 2021 15:08

KAJU ADASI KARDEŞLİĞİ

Yazar: Mehmet Erkan Elma Çocuk

Kaju Adası Kardeşliği

Yazar Mehmet Erkan’ın edebiyat yolculuğundaki 11. kitabı “Kaju Adası Kardeşliği”, okuyucularıyla buluştu. Elma Çocuk yayın evinden çıkan kitap, gizemli bir ada olan Kaju’da yaşanan olağanüstü olaylar sonrasında başlayan macera dolu mücadeleyi anlatıyor. “Arzavul Tepesi” ile çok sevilen yazar, bu kez Karadeniz köyleri yerine bizi okyanusun ortasındaki esrarengiz bir adaya götürüyor.

 

“Arzavul Tepesi” serisi ile çok sevilen yazar Mehmet Erkan, yayımlanan 11. kitabı “Kaju Adası Kardeşliği” ile çocuklara seslenmeye devam ediyor. Yazarın çocuk edebiyatı alanındaki 6. kitabı olan roman,   okyanusun ortasında, üzerinden ekvator çizgisi geçen gizemli bir ada olan Kaju’yu konu ediniyor.

Meyve toplayıcılığıyla geçinen Kaju halkı, oldukça fakirdir ve zalim hükümdar Olimba’nın yumruğu altında ezilmektedir. Adada çocuklar başta olmak üzere hiç kimse yeterli beslenememekte, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Bir gece adada olağanüstü doğa olayları yaşanır ve insanları bir anda on yıl yaşlanır. Kitabın kahramanları da sekiz, dokuz yaşındayken birden on sekiz ve on dokuz yaşında olan, yetişkin bedenli çocuk ruhlu insanlardır. Adanın zalim hükümdarı Olimba, onları yeni savaş makineleri olarak görür ancak kahramanlarımız onunla aynı fikirde değildir. Mücadele ve macera da bu noktada başlar.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR