Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Pazar 03 Eylül 2023 14:10

KAHVENİN YOL HARİTASI ZİRVEDE MASAYA YATIRILIYOR

Günden güne gelişen kahve kültürünün geleceği, sektörün önde gelen temsilcileri ile 'Kahve Zirvesi 2023'te ele alınıyor. Türkiye'nin bugüne kadarki en geniş kapsamlı kahve etkinliği olacak zirvede yatırımcılardan sektör profesyonellerine, kafe yöneticilerinden baristalara kadar geniş bir katılımcı yelpazesi yer alacak. Bu yıl 'Yeni trendler, yeni konseptler' teması ile yerli ve yabancı kahve sektörünün önemli oyuncularının bir araya geleceği zirvede; 12 oturumda kendi alanlarının önde gelen 60 konuşmacı deneyimlerini, önerilerini ve geleceğe yönelik öngörülerini paylaşacak.

Kahvenin yol haritası zirvede masaya yatırılıyor

16-17 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘Kahve Zirvesi 2023’te, kahveye dair her şey masaya yatırılacak. Güncel bilgiler, stratejiler, öneriler ve yol haritalarının konuşulacağı zirvede aynı zamanda stantlarda kahveye ilişkin en son teknolojik gelişmeler, makine ve ekipmanlar görülebilecek. Dünyanın dört bir tarafından gelen kaliteli kahveleri tadımlama imkanı sunulacak zirvede katılımcıların stantlarda hedef kitleleri ile direkt görüşme ve iletişim ağlarını genişletme, yeni pazarlar edinme şansı olacak. Medya sponsorluğunu Storybox.co’nun YouTube kanalı Gurmoss’un üstlendiği zirvede, 12 ayrı oturumda 60 konuşmacı sektör hakkındaki son bilgileri paylaşacak. 

ZİRVEDE YENİ İŞ FIRSATLARI

Zirve kapsamında büyük ödüllü ‘Latte Art Yarışması’ da düzenlenecek. 2022 Latte Art Dünya Şampiyonu Carmen Clamente, hem jüride yer alacak hem de özel gösterim gerçekleştirecek. Şerif Başaran, Cenk Girginol, Deniz Düzgün, Koray Eroğlu, Naim Koca ve Tuğba Munzur’un jüri üyesi olduğu yarışmada, 2 gün süresince 40 seçkin yarışmacı sanatlarını sergileme olanağı bulacak. Franchising vermek isteyen kafeler ile franchising almak isteyen yatırımcılara da buluşma olanağı sağlayan zirvede Barista Club ise barista arayan kafeler ile iş arayan baristaları bir araya getirecek. Workshop alanında yaratıcı, bilgilendirici workshop'lar ve atölyeler de meraklıları ile buluşacak. Zirve boyunca ‘Safranbolu Kahve Müzesi’nin en önemli eserleri, müzeye tahsis edilen özel bölümde sergilenecek.

Konusunda uzman 60 konuşmacının

yer alacağı 12 oturum şu başlıklarda oluşuyor:

-Dünya kahveleri ve Türkiye’de yeşil çekirdek kullanımı

-Kafelerde fark yaratarak rekabetin önüne geçmek

-Gelişen soğuk kahve pazarı

-Kahve kavurma makineleri

-Yeme-içme sektöründe kahvenin yeri

-Kahvede global marka yaratmak

-Kahve makineleri

-Tüketici tercihlerindeki değişim ve kahvede yeni trendler, yeni konseptler

-Türk kahvesinin çeşitlenme ve yayılma stratejileri

-Kahvede su kullanımı nasıl olmalı?

-Büyüme stratejileri, şubeleşme ve franchising

-Patisserie / Kahve yanı lezzetler; Patisserie’de değişen kriterler ve yeni tercihler


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR