Dolar $
33.92
%-0.48 -0.16
Euro €
37.58
%-0.18 -0.06
Sterlin £
44.6
%-0.37 -0.16
Çeyrek Altın
4459.77
%-0.48 -21.24
SON DAKİKA
Gastronomi Pazartesi 02 Eylül 2024 15:30

KAHVE KÜLTÜRÜNÜN ULUSLARARASI TEMSİLCİSİ %ARABICA, TÜRKİYE'DE

Japonya'dan Amerika'ya, Tayvan'dan Ürdün'e, Birleşik Krallık'tan Katar'a yüzlerce mağaza ile kahve deneyimini mükemmelleştiren %Arabica, Türkiye'deki ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde açtı.

Kahve Kültürünün Uluslararası Temsilcisi %ARABICA, Türkiye'de

Dünyanın dört bir yanına yeni dalga kahve deneyimini götüren %Arabica’nın Türkiye’deki ilk mağazası Bağdat Caddesi’nde hizmete açıldı. Eylül 2014’te Japonya’nın Kyoto kentinde ilk mağazasını açan %Arabica, Bean Alive şirketi ortaklığı ile Türkiye’ye yepyeni bir kahve deneyimi sunmayı hedefliyor. 2025 sonuna kadar Türkiye genelinde 10 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bean Alive kurucu ortağı Evren Bingöl, kahve tutkunlarını taze kavrulmuş ve çekilmiş kahve çekirdeklerinden gelen aroma ile buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal’da bulunan %Arabica ile kahve tüketiminde yeni bir soluk getireceklerini belirten Bingöl “3. dalga kahvecilerin sunduğu kahve deneyimini ve kalitesini geleneksel kahvecilerin işletme mantığı ile kitlesel pazara ulaştıran bir markayı Türkiye’ye getirmek bizim için gurur verici. Dekorasyonundan kullanılan her bir ürüne kadar özenle hazırlanmış ve özel olarak üretilmiş, birçok karakteristik özelliği olan bir marka %Arabica. Taze kahvenin yanı sıra soğuk içecek çeşitleri, lezzetli yiyecekleri ve dondurma bölümüyle de misafirlerimizi geniş bir menü ile ağırlayacağız. İçerisinde yoğunlaştırılmış süt bulunan ARABICA blendinden hazırladığımız Spanish ve Kyoto Latte ise imza kahvelerimiz. Kahvenin kendi tadını dengeleyen bir tatlılık bulunan kahvemizin misafirlerimizin ilgi odağı olacağına inanıyoruz. ” dedi.

5 dakikada taze kavrulmuş kahve…

Kahve ağacının dalındaki meyvelerinden ilham alınarak tasarlanan logosu ile %Arabica, kimliğine uygun kahve çeşitliliği sunuyor. Markanın kurucusu olan Kenneth Shoji'nin Hawaii'deki çiftliğinde yetiştirdiği çekirdekler, Brezilya ve Etiyopya çekirdekleriyle karıştırılıyor.

Çekirdekler, üretildikleri ülkeden dünyanın dört bir yanındaki mağazalara dağıtılmadan önce Japonya’daki merkezde toplanıyor, daha sonra Türkiye’deki sıcaklık ve nem kontrollü özel depoda kavruluyor.

Çekirdekler dünya genelindeki mağazalara dağıtılmadan önce 4 gün boyunca karbondioksit gaz salınımını tamamlıyor ve böylece %Arabica'nın özgün ve eşsiz tadını ortaya çıkarıyor. Bu lezzeti evine taşımak isteyenler ise ortalama 5 dakika gibi bir sürede kendi seçtikleri yeşil kahve çekirdeklerini, istenilen kavrulma derecesinde mağazada kavurtup alabiliyor.