SON DAKİKA
Sigorta Cuma 04 Ekim 2024 10:31

KADINLAR SİGORTACILIKTA DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ

Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen "Sigorta Sektöründe Kadın Zirvesi"nde önemli mesajlar verdi.

Kadınlar sigortacılıkta dönüşümün öncüsü

Hancıoğlu, kadınların iş gücüne etkin katılımının sürdürülebilir bir gelecek için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, günümüzde kadınların birçok sektörde başarıyla yer aldığını belirtti. Sigorta sektöründe kadın çalışan oranının diğer sektörlere göre oldukça yüksek olduğunu dile getirirken, şirket bünyesindeki kadın çalışan oranının %51 seviyesinde olduğunu ve icra kurulunda 10 yöneticiden 5'inin kadın olduğunu ifade etti. 

Hancıoğlu, kadınların sektöre olan ilgisinin artış göstermesinin önemli bir itici güç olduğunu, bu durumun sektördeki gelişimle paralel ilerlediğini kaydetti. Kız çocuklarının eğitim hakkının korunması gerektiğinin altını çizen Hancıoğlu, ailelerin bu konuda büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. "Güçlü bir gelecek için kız çocuklarımızın eğitim hakkını kullanabilmesi hayati önem taşımaktadır" diyen Hancıoğlu, bu konunun ötelenemeyeceğini vurguladı.

Magdeburger Sigorta'nın 2018 yılından bu yana %100 Türk sermayeli Bor Holding çatısı altında yenilikçi ve vizyoner bir kimlikle faaliyet gösterdiğini ifade etti. Hancıoğlu, "Hep birlikte, daha eşit, daha adil ve daha güçlü bir gelecek için çalışacağız" diyerek, kadınların seslerini duyurabilecekleri ve hak ettikleri yerlere ulaşabilecekleri bir dünya için iş birliğine devam edeceklerini belirtti. Son olarak, KASIDER nezdinde sektördeki tüm kadınların güçlerini, başarılarını ve cesaretlerini kutlayarak, toplumsal eşitlik ve adalet için ortak bir mücadele çağrısı yaptı.