Dolar $
32.34
%0.29 0.09
Euro €
34.73
%-0.41 -0.14
Sterlin £
40.84
%0.02 0
Çeyrek Altın
3991.62
%0.9 35.07
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | KİTAPLAR ARASINDA Pazar 28 Nisan 2024 16:00

İZBB YAYINLARI'NDAN 9 YENİ KİTAP

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) edebiyattan akademik yayınlara ve çocuk kitaplarına kadar 9 yeni kitabı okuyucularla buluşturdu.

İzBB Yayınları'ndan 9 yeni kitap

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) okuyucularına dokuz yeni kitap hazırladı. Kurulduğu günden bu yana bir yılda 35 kitaba ulaşan İzBB Yayınları’nın “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir”, “İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi”, “Sevgi Tutsağı”, “Gazi Heykelinde Güvercinler”, “Aklın Ayak İzleri – 2”, “Aklın Ayak İzleri -3”, “Ekin’in Karakılçık Buğdayı”, “İzmir’in Renkleri”, “İzmir’i Boyuyorum - Doğal Yaşam Parkı” adlı kitapları son yayımladığı eserler arasında yerini aldı. 

Selin Önen’in derlediği Burkay Pasin, Fatma Tanış, Hasan Işıklı, Hilal Öktem, Işıl Can Traunmüller, Leyla Bektaş Ata, Ömer Karahan, Orkun Destici ve Yaşar Eyüp Özveren’in makalelerinin yer aldığı “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir” adlı kitapta, kentin yaşam için tercih edilen yapısına dikkat çekildi. Yavaş yaşam tarzı, modernliği, kıyıları, iklimiyle yoğun bir göçe konu olan kentin, 19. Yüzyıl’dan günümüze dek yaşadığı değişimden izler aktarıldı.

İzmir’in ilk çağlardaki tarihine odaklanılan “İlkçağlardan 324’e İzmir Tarihi” kitabında tarihçi Cecil John Cadoux’un detaylı anlatımını Ayşen Tekşen’in günümüz Türkçesine çevirdi.

İzmirli avukat insan hakları savunucusu Güney Dinç’in arşivinden çıkan “Sevgi Tutsağı” da kentte geçen zamanda asılı kalmış bir aşk hikayesini konu aldı. İzmir’de felsefe ve edebiyat öğretmenliği yapmış Nahid Ulvi Akgün’ün daha önce yayınlamamış şiirleriyle birlikte tüm eserleri “Gazi Heykelinde Güvercinler” kitabında toplandı. Üniversite yıllarında, kendini, dünyayı çalkayan isyan ateşinin içinde bulan bir devrimcinin hikayesinin anlatıldığı “Aklın Ayak İzleri”nin ikinci ve üçüncü cildi de okuyucularıyla buluştu. 

İzBB Yayınları çocuk okuyucuları için de Ömer Çam’ın çizgileriyle oluşan “İzmir’in Renkleri” boyama kitabının yanı sıra Eda Bekdaş’ın çizimleriyle çıkan “İzmir’i Boyuyorum-Doğal Yaşam Parkı” boyama kitapları çıktı. Ata tohumlarını paylaşmanın önemini anlatan “Ekin’in Karakılçık Buğdayı” kitabı da yine çocuk okuyucular için yayımlandı.

ABONE OL