Dolar $
32.38
%-0.28 -0.09
Euro €
34.69
%-0.11 -0.04
Sterlin £
40.59
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
3929.11
%-1.41 -55.61
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 31 Ocak 2024 09:43

İSTANBUL'DA DENİZCİ RUH SAĞLIĞI PANELİ

OneCare Solutions (OCS) ve bağlı kuruluşu Mental Health Support Solutions (MHSS), denizcilere yönelik ilk 'Sailing Minds' ruh sağlığı panelini İstanbul'da gerçekleştirdi.

İstanbul'da denizci ruh sağlığı paneli

Lockton Omni, Columbia Shipmanagement, CSM Energy, Türkiye Denizcilik Federasyonu ve Marine Medical Solutions'ın ortak sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe, armatörler, yöneticiler ve öğrenciler de dahil olmak üzere Türk denizcilik camiasından geniş bir katılımın olduğu panelde OCS ve MHSS, açılış konuşmalarında denizde birçok kişinin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarına ilişkin bilgiler aktardı.

OCS Genel Müdürü Marinos Kokkinis, “Deneyimlerimize göre, denizcilik sektörünün en üst düzeyden desteklenmesi durumunda denizcilerin ruh sağlığı açısından daha büyük iyileştirmeler yapılabilir. Akıl sağlığı sorunlarının ilk belirtilerini fark etmek, denizcileri endişeleri hakkında konuşmaya cesaretlendirmek, başkalarını destekleme konusunda onları güçlendirmek ve refahı teşvik etmek; bunlar, denizcilik hiyerarşisinin daha yüksek kademelerinden gelmesi gereken önlemlerdir. Armatörler ve yöneticiler, mürettebatına yardımın hazır olduğunu, bu tür hizmetlere erişmenin utanılacak veya cezalandırılacak bir şey olmadığını göstermeli. Mürettebat, damgalanma ya da daha kötüsü sözleşmelerinin yenilenmeme korkusu olmadan, ihtiyaç duyulduğu anda hizmetlerden yararlanmaya teşvik edilmelidir" dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR