Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Pazartesi 08 Ocak 2024 07:28

ISI YALITIMI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÇARESİ

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz "Isı yalıtımı ile evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabiliriz" dedi. Korkmaz, ısı yalıtımı ile yüzde 60'a varan tasarruf elde edilebileceğini söyledi.

Isı yalıtımı iklim değişikliğinin çaresi

Dünya gündeminin önemli başlıklarından biri olan enerji tasarrufu alanında her geçen yıl farkındalık daha da önemli hale geliyor. 

Bu amaçla, enerjinin verimli ve doğru kullanımı için Türkiye’nin dört bir yanındafarkındalık projeleri yürüten Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği – VERİMDER, Enerji Verimliliği Haftası’na özel önemli uyarılarda bulundu.

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz “Isı yalıtımı ile evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabiliriz” dedi.

Enerji verimliliği, hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli faydalar sağlıyor. Enerji kullanımını azaltmak ve daha verimli hale getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar her geçen gün daha da önem kazanıyor. 

Isı yalıtımının enerji tasarrufunun en etkili yollarından biri olarak ön plana çıktığını ifade eden Korkmaz, “Enerji tasarrufu, hem bireysel hem de toplumsal olarak yapabileceğimiz en önemli sorumluluklardan biri. Enerjiyi daha verimli kullanarak, hem gezegenimize hem de bütçemize yardımcı olabiliriz. Isı yalıtımı ise enerji verimliliği ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir araç. Enerji verimliliği konusunda bilinçli olmak ve ısı yalıtımı gibi önlemler alarak, evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabiliriz” diye konuştu.

Ülkemiz için milli bir mesele

Enerji verimliliği alanında hane halkını bilgilendirmek ve bu alanda güçlü bir farkındalık oluşturmak amacıyla “Anadolu Buluşmaları” başlıklı toplantı serisine 5 yıldır devam ettiklerini vurgulayan Korkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Faaliyete geçtiğimiz günden bu yana ülke çapında enerji verimliliği ve tasarrufu konularında bilinçlendirme çalışmaları kapsamında ilan ettiğimiz seferberlik ile “Anadolu Buluşmaları” başlığı altında 33 ilde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda 2000’i aşan kanaat önderi, medya mensubu, STK temsilcisi ve akademisyenler ile bir araya gelerek, ısı yalıtımı ve enerji verimliliği konularında bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Enerji verimliliği ve tasarrufu ülkemiz için milli bir mesele olduğu için sektördeki tüm paydaşların bu konuda vatandaşları bilinçlendirici projeler ve açıklamalarda bulunmaları ülkemiz adına da bir fırsat sunacaktır.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR