Dolar $
32.4
%-0.23 -0.07
Euro €
34.78
%0.12 0.04
Sterlin £
40.66
%0.05 0.02
Çeyrek Altın
3969.72
%-0.39 -15.5
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazartesi 31 Temmuz 2023 14:22

İNSANCA YAŞAMAKTIR HAYAT

Yazar: Hayrettin Kağnıcı Destek Yayınları

İnsanca Yaşamaktır Hayat

Ünlü iş adamı Hayrettin Kağnıcı ikinci kitabını yayınladı.  İlk kitabı “İnsan Böyle Bir Şey” i 2021 yılında yayınlayan Kağnıcı, ikinci kitabını da bu ay okuyucularına sundu. Yeni kitabının ismi “ “İnsanca yaşamaktır hayat!” Profesyonel iş hayatının yanı sıra, Dünyanın değişik bölgelerine seyahat eden fotoğraflar çeken, -ki bu ülkelerin sayısı nereyse 150 yi bulmuş durumda- Kağnıcı bir çok ödüle de layık görülmüş. Yani on parmakta on marifet sahibi iş adamı, sıcak günlerde gölgede bize dost olabilecek bir kitap ile karşımızda. 

“Gelecek, mümkün görünür hale gelmeden önce fark edenlerindir.”

İnsanı anlamanın en kolay yolu, ona felsefe ve matematiksel düşünceyle bakmaktır. Bu bakış açısından bakamazsak, doğayı, toplumsal düzeni, hayatı ve en önemlisi de beynimiz nasıl çalışıyor, nasıl düşünce üretiyor, nasıl algılıyor konularını anlayamayız. Diyor yazarımız.

İnsanlar arasında bu kadar büyük farklılıklar ve anlaşmazlıklar neden var? Neden birbirimizi öldürüyor, neden din olgusunun yarattığı farklılıklar nedeniyle bunun doğru ve kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz? Sorgulamalarına da satırlarında yer vermiş Hayrettin Kağnı’cı.

Bu kitapta, sonucun sebebi olarak “beynimizin çalışma prensibi, beynimizin nasıl düşünce ve algı ürettiği” ve davranışlarımızı yönlendiren, kişiliklerimizin, kimliklerimizin oluşmasında temel olan “eğitim” konuları işlenmiş.

Hayatımızı değiştirip hemen şimdi, en zor olanı, imkânsız gibi görüneni hayal etmeli, tercihlerimizi hayallerimizden yana kullanmalıyız. Unutmamalıyız ki: “İnsanca yaşamaktır hayat!”



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR