Dolar $
32.34
%-0.08 -0.02
Euro €
34.86
%0.39 0.13
Sterlin £
40.75
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
3895.22
%-0.56 -21.76
SON DAKİKA
Eğitim Cumartesi 06 Ocak 2024 14:17

IM OKUL ÖNCESİ PROGRAMI TANITILDI

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) yurt dışındaki okullarında kullanılmak üzere 4 dilde geliştirdiği "Uluslararası Maarif (IM) Okul Öncesi Programı"nın tanıtımı yapıldı.

IM Okul Öncesi  programı tanıtıldı

Vakfın Üsküdar'daki merkezinde düzenlenen tanıtım programına, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, üniversite rektörleri, akademisyenler ve eğitimciler katıldı.

Akgün, vakfın, Türkiye'nin eğitimde yurt dışına açılan kapısı olduğunu söyledi.

Vakıf olarak 52 ülkede edindikleri eğitim tecrübesi ile Türkiye'nin eğitim birikimini sentezleyerek Uluslararası Maarif Programı'nı (International Maarif-IM) geliştirdiklerini kaydeden Akgün, bu programın çeşitli ülkelerde uygulanmaya başladığını aktardı.

Akgün, IM eğitim modelinin, ilmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak erdemli insan yetiştirmeyi hedefleyen program olduğunu ifade ederek, "IM eğitim programları, geçmişleri, yetenekleri ve özellikleri fark etmeksizin tüm öğrencilerin kaliteli eğitime eşit erişimlerini ve öğrenme ortamında kendilerini değerli ve desteklenmiş hissetmelerini sağlayan uygulamaları ifade eder." diye konuştu.

Akgün, IM programlarının ilk basamağı olan Uluslararası Maarif (IM) Okul Öncesi Programı'nın, alanında uzman akademisyenler ve eğitimcilerin 2 yıllık çalışmasının ardından 2022'de Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulduğunu belirtti.

Kurul tarafından uygun mütalaa görüşü verilen programın Maarif okullarında pilot olarak uygulanmaya başlandığını aktaran Akgün, 2023 itibarıyla hazırladıkları bu programın 8 ülkede Milli Eğitim Bakanlıklarının resmi onayı ile uygulandığını, diğer ülkelerde ise başvuru süreçlerinin devam ettiğini aktardı.

Akgün, yurt dışındaki okullarında Türkçenin öğretilmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan müfredat hazırladıklarını, öğrencilerinin en az B2 seviyesinde Türkçe kullanma becerisine sahip olarak mezun olmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörü Şule Toyran ise programda projenin detaylarını içeren sunum yaptı.

Programda daha sonra, Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörlüğü bünyesinde uzman akademisyenler ve eğitimcilerin katkılarıyla 2 yılda hazırlanan Uluslararası Maarif (IM) Okul Öncesi Programı'nda kullanılan 120 ders kitabı, eğitim materyalleri ve sınıf tasarımları katılımcılara tanıtıldı.

ABONE OL