Dolar $
32.36
%-0.37 -0.12
Euro €
34.71
%-0.33 -0.11
Sterlin £
40.55
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
3922.82
%-0.24 -9.38
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 25 Ocak 2024 08:15

"İLK TEST UYDUMUZU BU SENE FIRLATACAĞIZ"

FERGANİ UZAY kurucusu Selçuk BAYRAKTAR, ürettikleri ilk uyduyu bu yıl içinde fırlatacaklarını ifade etti. FERGANİ UZAY'ın yakın Dünya yörüngesinde görev yapmak üzere takım uydu konseptine çalıştığını da ekledi.

"İlk test uydumuzu bu sene fırlatacağız"

Bayraktar, “Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri de vurgulayarak “Yörünge transfer araçları üzerinde çalışıyoruz. Ülkemiz insansız hava araçları ve roket motorları gibi alanlarda büyük atılımlar başardı. FERGANİ UZAY olarak hedefimiz, fırlatma sistemlerini geliştirmek” dedi. 

Türkiye’de ve dünyada uydular üzerinden verilen hizmetler giderek artan bir ihtiyaç haline gelmiştir. Son yıllarda uydular giderek küçülmekte ve görev ihtiyaçları yüksek maliyetli tek bir uydu yerine düşük maliyetli birçok uydu ile sağlanmaktadır. FERGANİ UZAY bu kapsamda takım uydu felsefesine uygun olarak bir uydu platformu geliştirmektedir. FERGANİ takım uydularıyla denizcilik, havacılık, IoT, meteoroloji, lojistik ve diğer kurumsal pazarlardaki birçok küresel ihtiyacı inovatif teknolojiler barındıran çözümler sağlamayı hedefliyor.

FERGANİ’nin üreteceği 100 kg sınıfındaki mikro uydular 500-600 km irtifa aralığında hizmet verecek şekilde tasarlanmaktadır. Bu uyduların haberleşme, coğrafi konumlandırma gibi çeşitli faydalı yüklere sahip olması bekleniyor. Ku, Ka, S, L bandlarında haberleşme sağlayarak küresel kapsama ağına sahip olmak amaçlanıyor.

Aynı zamanda takım uyduların yörünge hareketlerinin izlenmesi, yönetilmesi, uydu haberleşmesinin gerçekleştirilmesi gibi operasyonlar için de gerekli yer kesimi sistemlerinin kurulması bekleniyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR