Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 03 Ocak 2024 11:01

İKİ RÖMORKÖR SANMAR'DAN YOLA ÇIKTI

İki adet emisyonsuz elektrikli römorkör, Kanada'daki büyük operatörlerden SAAM Towage'ın filosuna katılmak üzere yola çıktı.

İki Römorkör Sanmar'dan yola çıktı

Römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO II, bu ayın başında BBC EMERALD kargo gemisiyle Tuzla Limanı'ndan Vancouver'a doğru yola çıktı. Bu römorkörler, SAAM Towage tarafından işletilecek olan ilk elektrikli römorkörler olacak. SAAM Towage iki kardeş römorköre "SAAM VOLTA" ve "CHIEF DAN GEORGE" isimlerini verdi.

“Geleceğin Römorkörleri” olarak adlandırılan ve Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için özel olarak tasarlanan ElectRA 2300SX dizaynına dayanan bu römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO ll, iki Li-ion akü ünitesinden güç alıyor, yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyonlu olarak tasarlandı.

Toplam 23,4 metre uzunluğunda, 11,85 metre genişlik ve 5,5m maksimum su çekimine sahip olan römorkörler, 70 tonluk çeki gücüne ulaşabiliyor ve tam kapasitede yılda 2.600 metrik ton CO2 emisyonunun önüne geçiyor.

 

Çevre dostu

 

Britanya Kolombiyası elektrik şebekesinden gelen temiz enerji kullanılarak şarj edilecek römorkörler, bu hamleyle çevre dostu kimliklerini daha da arttıracaklardır.

SAAM Towage, Kanada British Columbia'daki dokuz liman da dahil olmak üzere Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteriyor.

Panama Kanalı geçişlerinde uygulanan gemi sayısındaki kısıtlamalar nedeniyle BBC EMERALD yaklaşık 60 gün sürecek bir yolculukla Macellan Boğazı üzerinden Vancouver'a gidecek.

Sanmar, Robert Allan Ltd ve SAAM Towage, DYNAMO projesinin her aşamasında işbirliği içinde çalıştı. SAAM Towage Mühendislik ve Geliştirme Direktörü Pablo Cáceres, elektrikle çalışan römorkörler için şunları söyledi: "Bu römorkörler daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemenin ve işimizi geleceğe taşımanın yolunu temsil ediyor."

Sanmar Tersaneleri Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın ise şu ifadeleri kullandı: “ElectRA Serisi, sektörümüzün çevre üzerindeki etkisini azaltma yolunda büyük bir ilerleme temsil ediyor. Sanmar'ın sürdürülebilir, çevreye duyarlı römorkörcülük sektörüne öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Tahmin edeceğiniz gibi, gezegenimizi koruma ihtiyacının hem iş hem de günlük hayat gündemimizde giderek daha üst sıralarında yer almasıyla birlikte, geleceğin römorkörleri dünya çapındaki operatörlerden büyük ilgi görüyor.”

 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR