Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 15 Haziran 2023 02:44

İHRACAT DEĞERİ 35,9 DOLARA ULAŞTI

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın iddialı olduğu sektörlerden Savunma ve Havacılık Sanayi'nde kilogram başına ihracat değerinin 35,9 dolara ulaştığını söyledi.

İhracat değeri 35,9 dolara ulaştı

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nde iş adamları ile bir araya geldi. Konya sanayisi ve gelişimi hakkında bilgiler veren KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın üretim ve ihracatla büyüyen bir sanayi şehri olduğunu belirtti. 

KONYA İVME YAKALADI

Konya’nın sanayide yakaladığı başarılara dikkat çeken Büyükeğen, bu başarının mimarı olan tüm sanayicilere ve çalışanlarına teşekkür etti. Büyükeğen, “Son 20 yılda ihracatımız 18 kat artarak 3.2 milyar doların üzerine çıktı. Bugün dünyanın 189 ülkesine ihracat yapan, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri ve sektöründe rekabetçiliği yüksek işletmeleri ile çok güçlü bir sanayi şehri haline geldik. Ayrıca kilogram başına ihracat tutarımızı da son 10 yılda yaklaşık iki kat artırarak 1.44 dolardan 2.83 dolara çıkarmayı başardık. İnşallah bu başarı ivmemizi şehir olarak hep birlikte daha yukarı taşımak için var gücümüzle, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ’NDE DEĞERİ ARTIYOR

Konya’nın dünyanın hemen her yeri ile ticaret yaptığını ifade eden Büyükeğen, Konya’nın ihracatında ilk sırada makine ve aksamları sektörünün geldiğini en fazla ihracat yapan ikinci sektörün ise otomotiv endüstrisi olduğunu belirtti. Konya’daki sektörlerin üretim yapısını da değerlendiren Büyükeğen, Konya’nın iddialı olduğu sektörlerden Savunma ve Havacılık Sanayi’nde kilogram başına ihracat değerinin 35,9 dolara ulaştığını bildirdi. Büyükeğen, Konya’dan en fazla ihracat yapılan beş ülkenin ise sırasıyla Rusya, Almanya, Irak, ABD ve İtalya olduğunu bildirdi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR