Dolar $
33.06
%-0.05 -0.01
Euro €
36.07
%-0.43 -0.15
Sterlin £
42.9
%-0.42 -0.18
Çeyrek Altın
4298.65
%-0.01 -0.3
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Perşembe 18 Temmuz 2024 12:27

HYUNDAİ ÜÇ FARKLI KATEGORİYLE RED DOT ÖDÜLLERİNİ EVE GÖTÜRÜYOR

Hyundai Motor Company, 2024 Red Dot Tasarım Ödüllerinde birden fazla kategoride ödül alarak küresel tasarım liderliğini bir kez daha perçinlemiş oldu. Hyundai SANTA FE XRT Concept, Otomobil ve Motosiklet kategorisinde Tasarım Konsepti ödülünü alırken, Otonom kategorisinde de Hyundai'nin DICE ve SPACE yenilikleri ödüllere layık görüldü.

Hyundai Üç Farklı Kategoriyle Red Dot Ödüllerini Eve Götürüyor

Yeni SANTA FE ile birlikte 2023 yılında görücüye çıkan SANTA FE XRT Concept, açık hava tutkunlarının ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş. Maceraperest XRT Concept, en zorlu yol şartlarıyla rahatlıkla baş edebiliyor. Çok yönlü SUV model, en üst düzey şekilde konfor sunarken aynı zamanda tavana monte bagajı ve daha fazla iç hacmiyle de günlük kullanımda pratiklik sağlıyor.

Tüketici Elektroniği Fuarı - CES 2024'te tanıtılan DICE (Dijital Düzenlenmiş Deneyim) ise kişiselleştirilmiş araçlarda markaya çok farklı bir vizyon getiriyor. Otonom sürüşü günlük hayata adapte eden DICE, kullanıcıların mobil cihazlarıyla aracın sorunsuz bir şekilde entegre olmasına olanak sağlıyor. DICE, tekerlekli akıllı telefon' konseptini genişletirken geleceğe yönelik bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Yeşil hidrojen bazlı bir yakıt hücresinden güç alan DICE, yalnızca ulaşım sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda havayı da temizliyor. Tak ve Çalıştır (PnD) modülü sunan robotik, çapraz sürüş ve sıfır dönüş özelliklerine sahip. Esnek sürüş modlarını kolaylaştırarak manevra kabiliyetini artıran DICE, mobilitede güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek vaat ediyor.

Hyundai ayrıca, CES 2024'te tanıttığı SPACE Mobility araç konseptiyle de ödül aldı. Engelli kişilerin günlük hayattaki seyahat gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan SPACE, toplu taşımada da yeni bir çağ başlatıyor. 

Esnek ve modüler bir iç mekana sahip SPACE, uyarlanabilir koltuk özelliğiyle destekleniyor. İniş-biniş yüksekliği kontrolü ise tekerlekli sandalye kullanıcıları için kolay bir erişim sağlıyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR