Dolar $
33.07
%-0.02 -0
Euro €
36.1
%-0.34 -0.12
Sterlin £
43.04
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
4280.13
%-0.44 -18.59
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Çarşamba 17 Temmuz 2024 16:49

SICAK GÜNLERDE CONTİNENTAL YAZ LASTİKLERİ İLE GÜVENLİ SÜRÜŞ

Güvenli bir sürüş için tıpkı kış günlerinde olduğu gibi sıcak havalarda da uygun lastik kullanmak gerekiyor. Continental'in ürün yelpazesinde kompakt ve spor modellerin yanı sıra elektrikli otomobiller için kullanılabilen, üstün performansa sahip, dayanıklı yaz lastikleri bulunuyor.

Sıcak Günlerde Continental Yaz Lastikleri İle Güvenli Sürüş
Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental, sıcak havalarda yaz lastiği kullanımının önemine dikkat çekiyor. Yaz lastikleri, özel sırt desenleri ve bileşimleri sayesinde ıslak ve kuru yol koşullarında yüksek kavrama, güçlü yol tutuşu sağlıyor. Ayrıca virajlarda yüksek denge ve yaz sıcaklıklarında optimum kilometre performansı sunuyor. Continental’in farklı araçlar için farklı ihtiyaçlara yanıt veren birçok yaz lastiği bulunuyor. Bu lastiklerden biri olan SportContact 7, ekstra yumuşak BlackChili3 hamuru ve ekstra yoğun sırt deseninin mükemmel etkileşimi sonucu sürücülere uzun süreli üst düzey sürüş keyfi sağlıyor. Islak ve kuru yollarda daha yüksek yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti sunan SportContact 7, bir önceki modelle kıyaslandığında, ıslak zeminde yüzde 8 azalan fren mesafesi ve kuru zeminde yüzde 6 artan fren performansı gibi pek çok iyileştirmeye sahip.

En sürdürülebilir yaz lastiği

Continental’in bugüne kadar geliştirdiği en sürdürülebilir yaz lastiği UltraContact NXT, yüksek oranda sürdürülebilir malzemelerle maksimum güvenlik ve performansı birleştiriyor. Ayrıca tüm ebatlar yuvarlanma direnci, ıslak frenleme ve dış gürültü alanında en yüksek AB lastik etiketi ("A") değerini taşıyor. UltraContact NXT, kağıt ve ahşap endüstrisindeki artık malzemelerin reçineleri ile pirinç kabuğu külünden elde edilen silikatı içeriyor. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlar için tasarlanan UltraContact NXT, en yüksek enerji verimliliği ve optimum kilometre performansı sunuyor. Continental'in bugüne kadar seri üretimini yaptığı en sürdürülebilir lastiği bu nedenle EV Uyumlu logosunu taşıyor.

Düşük sıcaklıklarda bile yüksek yol tutuş

Yaz aylarında sürücülere kuru ve ıslak yollarda daha fazla güvenlik sunan yeni PremiumContact 7, yuvarlanma direnci ve kilometre performansı alanındaki iyileştirmelerin yanı sıra özel tasarımı sayesinde hem elektrikli hem de içten yanmalı araçlarda mükemmel yol tutuşu ve kısa fren mesafesi sunuyor. Continental, PremiumContact 7 için sürüş durumuna uyum sağlayan özel omuz elemanları geliştirdi. Islak yolda sürüş esnasında suyun büyük bir kısmı çevresel oluklar aracılığıyla tahliye ediliyor. Ayrıca, temas alanı, omuz bölgesinden daha fazla miktarda su tahliyesi için suyun en hızlı tahliye edilebileceği noktada sona eriyor. Özel tasarımı, kuru zeminde temas alanının omuzun dışına doğru uzanmasına, yola daha fazla güç aktarımı için ise yanal kanalların daralmasına izin veriyor. PremiumContact 7, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sabahın serin saatlerinde düşük sıcaklıklarda bile lastik yüksek yol tutuş seviyesi sağlayabiliyor.

Her zeminde mükemmel viraj

Yüksek sürüş menziline sahip EcoContact 6 zorlu hava koşullarında dahi güvenle seyahat imkanı sunuyor. Kuru ve ıslak zeminde iyileştirilmiş kısa fren mesafesiyle fark yaratan lastik, manevra kabiliyeti son derece yüksek olduğu için her zeminde mükemmel viraj alabilmenizi de sağlıyor. Düşük yuvarlanma direnci sayesinde aynı miktarda yakıtla eskisinden daha fazla yol yapmanızı sağlıyor. Green Chili 2 hamurdan üretilen EcoContact 6, bu sayede sık sık lastik değiştirmeye ihtiyaç duymadan kilometrelerce yol yapabiliyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR