HYUNDAİ IONIQ 3 MİLANO'DA TANITILDI İZMİT'TE ÜRETİLECEK
Hyundai, elektrikli mobilite vizyonunun en yeni ve stratejik halkası olan tamamen elektrikli kompakt hatchback modeli IONIQ 3'ü, tasarımın küresel merkezi Milano'da tanıttı.

Markanın 1974 tarihli ikonik Pony Coupé modelinden miras kalan tasarım anlayışını modern teknolojiyle birleştiren IONIQ 3, özellikle Avrupa şehir yaşamına ve genç ailelerin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirildi. Türkiye için büyük bir önem taşıyan modelin üretimi, Ağustos ayında Hyundai’nin İzmit fabrikasında başlayacak ve buradan 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek.
Yeni "Aero Hatch" tasarım felsefesiyle şekillenen IONIQ 3, aerodinamik verimlilik ile geniş iç hacmi aynı potada eritiyor. Alçak ve akıcı ön tasarımı, tavan çizgisi boyunca devam ederek arka spoyler ile dinamik bir biçimde birleşiyor. Bu özel geometri, yaklaşık 0.263 sürtünme katsayısı ile enerji verimliliği sağlarken, arka koltuk yolcuları için segmentinin üzerinde bir baş ve diz mesafesi sunuyor. Hyundai’nin kendi tesislerinde ürettiği çelikten ilham alan "Art of Steel" tasarım dili ise sade ve güçlü yüzeylerle aracın modern karakterini pekiştiriyor.
Teknik açıdan Hyundai Motor Grubu’nun Elektrik-Global Modüler Platformu (E-GMP) üzerine inşa edilen IONIQ 3, kullanıcılarına iki farklı batarya seçeneği sunuyor. 42.2 kWh kapasiteli standart menzilli versiyon 344 kilometrenin üzerinde menzil vaat ederken, 61 kWh kapasiteli uzun menzilli versiyon 496 kilometreyi aşan bir sürüş menzili sağlıyor. 400 voltluk elektrik mimarisi sayesinde hızlı şarj performansı sergileyen araç, optimum koşullarda 29 dakika gibi kısa bir sürede yüzde 10’dan yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor. Ayrıca 22 kW’a kadar desteklenen AC şarj kapasitesi ve araçtan dışarıya enerji aktarımı sağlayan V2L teknolojisi, kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.