Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Pazartesi 11 Aralık 2023 12:49

HIZLI TREN ARSA FİYATLARINI ETKİLEYECEK

İstanbul-Ankara arasına yeni hızlı tren hattı geliyor. Süper Hızlı Tren Projesi ile İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya düşecek. Projenin nereden geçeceği merak edilirken, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, Göynük'ü işaret etti.

Hızlı tren arsa fiyatlarını etkileyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasına yapılacak Süper Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresinin 80 dakikaya ineceğini bildirdi. Hat üzerinde 4 istasyon olması planlanıyor. Tügiad Üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, İstanbul’dan sonra olacak durakların merak konusu olduğunu dile getirdi. Özlü, “Bu o bölgedeki arsa fiyatlarını etkileyecek. Ben bir durağın kesinlikle Göynük olabileceğini düşünüyorum. Çünkü İstanbul-Ankara arasında tam orta nokta. Ve bu bölgede çok uygun fiyatlı olan arsalar tam anlamıyla fırsat” dedi.

 

“GÖYNÜK’TE ARSA YATIRIMI İÇİN FIRSAT VAR”

 

İstanbul’dan  sonra olacak o duraklar merak konusu oldu. Projenin öneminden bahseden Özlü, güzergâh üzerindeki arsaların da değer kazanacağını söylüyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, “Ben bir durağın kesinlikle Göynük olabileceğini düşünüyorum. Çünkü İstanbul-Ankara arasında tam orta nokta. Bu bölgede çok uygun fiyatlı olan arsalar tam anlamıyla fırsat. 1’e 10 bile kazanılabilir. Çünkü yapılacak proje büyük boyutlu. Ankara dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak. Arsa yatırımınız bu bölgede dövizi katlar; bunu unutmayalım. Risk almadan arsa yatırımı yapılmalı” diye konuştu.

 

İSTANBUL-ANKARA ARASINA YENİ OTOYOL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni bir otoyol projesi üzerinde çalıştıklarını da belirtti. Otoyol, Ankara'dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşacak. Uraloğlu, “Dolayısıyla biz sadece iki il arasındaki ulaşımı değil orta koridorda bulunan Türkiye'nin bu anlamdaki elini de güçlendirmiş olacağız” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR