Dolar $
32.53
%0.15 0.05
Euro €
34.89
%0.39 0.13
Sterlin £
40.77
%0.32 0.13
Çeyrek Altın
3958.78
%-0.67 -26.3
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 04 Nisan 2023 02:45

HER İKİ KOBİ'DEN BİRİNİN AFET SİGORTASI VAR

Sanayicinin deprem sigortası yaptırmasını sağlayan yasal bir düzenleme olmadığına dikkat çeken TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye'de her iki KOBİ'den yalnızca birinin sigorta güvencesi altında olduğunu söyledi.

Her iki KOBİ'den birinin afet sigortası var

Deprem sonrası binaların sigortalılık oranının önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini ancak sanayinin sigortalılığı açısından durumun çok daha ürkütücü olduğunu belirten Levent Korkut, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin sigortalılık oranının yüzde 15- 20 arasında olduğunu söyledi.

Bir sonraki depreme kadar çözülmesi gereken önemli sorunlardan birinin sanayicinin sigortalanması olduğuna dikkat çeken Levent Korkut, “Çünkü sanayicinin mevcut düzenlemelerle deprem sigortası yaptırmasını sağlayan yasal bir düzenleme yok. Firmalar tamamen kendi inisiyatifleriyle buna karar veriyorlar.

Rakamlar da bize böyle bir inisiyatifin sanayi tesisleri için çok gelişmediğini gösteriyor. Ekonomik durumu iyi olan işletmeler riske karşı belli ölçüde sigorta ile korunsa da KOBİ’ler için durum daha vahim. Türkiye her iki KOBİ’den yalnızca biri sigorta güvencesi altında” dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR