Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.86
%0.61 0.21
Sterlin £
40.59
%1.05 0.42
Çeyrek Altın
3976.13
%0.26 10.12
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazartesi 13 Eylül 2021 02:36

GÜÇLÜ YARINLAR PROJESİ SONA ERDİ

TÜRKONFED tarafından KOBİ'lerin dayanıklılığının artırılması ve iş dünyasında birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi için SPARK iş birliği ile hayata geçirilen "Dayanıklı KOBİ'ler Güçlü Yarınlar" projesi tamamlandı. 28'i Suriye sermayeli işletme, 29'u Türk sermayeli işletme olmak üzere 57 firmanın kabul edildiği proje kapsamında 42 saat eğitim, 952 saat grup ve bire bir koçluk verildi. Katılım şartlarını yerine getiren 45 KOBİ, 30'ar bin TL'lik hibe desteğinden yararlanma imkanı buldu. Projenin kapanışında düzenlenen Demoday'de en yüksek puanı, 'SaaS Uzaktan Eğitim Platformu' üzerine faaliyet gösteren Digitatip aldı.

Güçlü yarınlar projesi sona erdi

İş dünyasında birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi, Türk ve Suriye sermayeli KOBİ’lerin dayanıklılığının artırılması hedefiyle Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu SPARK iş birliği ile hayata geçirdiği, Katar Kalkınma Fonu’nun finansman sağladığı “Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar” projesi, düzenlenen Demoday etkinliği ile sona erdi.

Orhan Turan: “Türk ve Suriye sermayeli KOBİ’lerimizin bir arada çalışması iş dünyamız için örnek teşkil ediyor”

Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar projesini, KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiklerini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Dünya, ikiz dönüşüm olarak da adlandırılan dijital ve yeşil dönüşüm kapsamında yeni bir küresel sisteme doğru evriliyor. Bu değişimi doğru okuyan, adaptasyon yeteneği yüksek, inovasyona ağırlık veren ülkeler ve şirketler rekabet avantajı yakalıyor. Biz de bu proje için yola çıkarken KOBİ’lerin afet ve pandemi gibi krizlere karşı dayanıklılıklarını artırmayı, dijital dönüşüm süreçlerini desteklemeyi, sosyal bütünlüğe, ekonomik kapsayıcılığa ve iş gücü kaybının önlenmesine katkı sunmayı amaçladık. Geldiğimiz noktada katılımcı KOBİ’lerimizde bu alanlarda ciddi bir farkındalık oluştuğunu gözlemliyoruz. Bununla birlikte Türk ve Suriye sermayeli KOBİ’lerimizin bir arada çalışması, iş birlikleri geliştirmesi de iş dünyamız için örnek teşkil ediyor” dedi.

57 firma eğitim aldı, 45 firma 30’ar bin TL hibeye hak kazandı

Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar Projesi’ne başvuran 130 KOBİ arasından 28'i Suriye sermayeli, 29'u Türk sermayeli işletme olmak üzere 57 firma projeye kabul edildi. Bu firmaların 45'i, yüzde 80 katılım şartını tamamlayarak program kapsamında hibe desteğinden faydalanma hakkı kazandı. 30’ar bin TL’lik destek, büyüme hedefleri ve yapılan analizler çerçevesinde katılımcı şirketlerin belirlenen dijital altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

6 modülde 42 saatlik eğitim

Dokuz ay süren proje faaliyetleri kapsamında ilk etapta eğitim ve koçluk modüllerinin oluşturulması için İhtiyaç Analizi Raporu çıkarıldı. Ardından BAUSEM - Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından bir eğitim müfredatı hazırlandı. İnsan kaynakları, dijital teknolojiler, süreç geliştirme, finansal risk yönetimi, dış ticaret, markalaşma, e-ticaret gibi konuların da yer aldığı 6 modülden oluşan 14 eğitim seansında toplam 42 saat eğitim verildi. 

8 ayrı başlıkta 952 saat koçluk

Ulusal ve uluslararası fonlar için proje yazımı, ticaret hukuku ve gümrük düzenlemeleri, bürokratik Türkçe, stres ve risk yönetimi, marka yönetimi, e-ticaret, liderlik ve etkin yönetim ile dijital dönüşüm olmak üzere sekiz ayrı başlıkta verilen grup ve bire bir koçlukların süresi de 952 saati buldu. Böylece eğitim ve koçlukların toplam süresi 994 saate ulaştı. 

6 webinar ile 1.071 kişiye ulaşıldı

Proje kapsamında düzenlenen webinar’lar ise katılımcıların yanı sıra genel erişime açık olarak gerçekleştirildi. Dijitalleşmenin iş süreçlerine etkisinin farklı yönlerden ele alındığı webinar’lar ile toplamda 1.071 kişiye ulaşıldı. 

Kapanış Demoday ile yapıldı

Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar Projesi’nin kapanışı, düzenlenen Demoday etkinliği ile yapıldı. Üç gün süren etkinlikte katılımcıları sunum hazırlama eğitimi verildi ve çeşitli atölye etkinlikleri yapıldı. Bu süreçte hazırlanan sunumlar Demoday’in son gününde çevrim içi olarak jüri karşısında anlatıldı. Değerlendirmenin ardından ilk 4’e giren Digitatip, GÖZDE ÖNCÜER, Lemur Store ve Audteye Yapay Zeka teknolojik ürünler ile ödüllendirilirken, en yüksek puanı ‘SaaS Uzaktan Eğitim Platformu’ üzerine faaliyet gösteren Digitatip aldı. 


ABONE OL