Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Turizm Pazar 17 Mart 2024 14:46

GTD, YALOVA TURİZM ÇALIŞTAYI'NA KATILDI

GTD (Gastronomi Turizmi Derneği), Yalova Valiliği Davetlisi olarak sürdürülen ''Marka Kent'' oluşum çalışmalarının 6.sını gerçekleştirmek üzere Ticaret Odasında bir araya geldi.

GTD, Yalova Turizm Çalıştayı'na katıldı

Yalova’da düzenlenen Turizm Çalıştayı’nda Yalova İl, Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında Yalova Valisi Hülya Kaya ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bahçekapılı, çalıştaylar hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Yasin Özaslan Turizm Çalıştayı kapsamında elde edilen sorunların sınıflandırılması hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumda; tanıtım ve markalaşmanın önemi, gastronomi turizmi, turizm sektöründeki sorunlar gibi konular ele alındı. Yalova’da turizm bağlamında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin arttırılması, Yalova’nın termal olarak turizme dahil edilmesi, Yalova’ya özgü yemeklerin restoran ve işletmelerde yapılması, Yalova’nın tanıtımında simgesel olarak kullanılabilecek gastronomik ürünlerin belirlenmesi ve gastronomi turizminde kullanılabilecek tarım ürünleriyle ilgili araştırmalar yapılması gibi kritik konular ele alındı.

  Yalova Valisi Hülya Kaya, konuşmasında özellikle Yalova il merkezinde turist yoğunluğunun olduğu alanlarda ve turizm merkezlerinde danışma ofislerinin ve yabancı dil bilen personellerin olması gerektiğinden bahsetti. Buna ek olarak medikal turizm bağlamında ise sağlık hizmeti verebilecek işletmelerin sayısının yeterli seviyeye çıkartılmasının önemli olduğunu vurguladı.

  TGA (Türkiye Turizm tanıtım ve Geliştirme Ajansı) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy ise Yalova’da üretilen tarımsal ürünlerin insan sağlığını iyileştirici yönde olması adına yeterli düzeyde araştırmaların daha çok yapılması gerektiğini belirtti. Şensoy, TGA’nın Türkiye’nin uluslararası pazarda hedeflediği konumu kazanmasına katkıda bulunmak, Türkiye’nin ağırladığı turist sayısını arttırmak ve potansiyel yatırım projelerinin uygulanmasını kolaylaştırmak gibi güvenli ve sürdürülebilir turizm alanında çalışmalar yürüttüğünden bahsetti.

  Konuşmanın sonuna doğru gastronomi turizmi alanındaki yöresel ürün üreticilerinin ürünlerini turistlere ve halka sunacağı alanlarının olması ve gastronomi alanında personel arayanların bir personel havuzuna sahip olması gerektiği konularına vurgu yapıldı, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üzerinde konuşuldu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR